Τηλεκπαίδευση: Η ιστορία του 9χρονου Βασίλη που κάνει μάθημα στο κρεοπωλείο για να έχει ίντερνετ

Μια από τις ιστορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αναδεικνύουν τις δυσκολίες της τηλεκπαίδευσης για αρκετές οικογένειες είναι αυτή του 9χρονου Βασίλη από την Πάτρα που αναγκάζεται να πηγαίνει στο κρεοπωλείο της γιαγιάς και του παππού του για να έχει ίντερνετ προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα της ψηφιακής τάξης.

Ο μικρός μαθητής της Δ’ Δημοτικού μίλησε στο Mega και εξήγησε πώς βρέθηκε στο κρεοπωλείο των παππούδων του για να παρακολουθήσει την τηλεκπαίδευση της τάξης του. Ο 9χρονος δεδομένου ότι οι γονείς του εργάζονταν την ώρα εκείνη, ήταν υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει το κινητό της γιαγιάς του, χωρίς αν έχει καμία βοήθεια για να συνδεθεί και αντιμετωπίζοντας πληθώρα προβλημάτων συνδεσιμότητας.

Όπως είπε και ο ίδιος ο μικρός μαθητής: “Δεν τα κατάφερα να συνδεθώ. Επειδή ήμουν σπίτι μου δεν είχα wifi, δεν έπιανα και δεν μπορούσα να κάνω το μάθημά μου. Από το ίντερνετ δεν πρόλαβα να παρακολουθήσω καθόλου μάθημα επειδή είχαμε τα προβλήματα αυτά. Δεν μπορούσα να συνδεθώ, ενώ η γιαγιά μου δεν ξέρει και δεν μπορεί να με βοηθήσει“.

Τι δήλωσε η γιαγιά του μικρού

Από την πλευρά της, η γιαγιά του μικρού κα Σούλα δήλωσε ότι «είπαμε να βάλουμε ίντερνετ στο σπίτι, αλλά τώρα με την οικονομική κατάσταση και λόγω του lockdown δεν τα καταφέραμε. Και αναγκαστικά προσπαθούμε να διαβάσει στο μαγαζί ο μικρός. Εγώ δεν ξέρω καθόλου από τηλεκπαίδευση και ίντερνετ, ό,τι μπορέσει μόνος του».

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής