Αρχική Περιβάλλον Την Κυριακή καθαρίζουμε τον Υμηττό (4/5)

Την Κυριακή καθαρίζουμε τον Υμηττό (4/5)

219858-P6250255_low Την Κυριακή το πρωί στις 10 βάζουμε τα αθλητικά μας και μαζί με τα παιδιά δίνουμε ραντεβού απέναντι από το Πυροφυλάκειο Βύρωνα (παρά το στρατόπεδο «Σακέτα», είσοδος από Κατεχάκη) για να καθαρίσουμε τον Υμηττό.  Το βουνό  αποτελεί έναν από τους λιγοστούς βιότοπους, πνεύμονες πρασίνου και οξυγόνου, χώρους φυσικής αναψυχής που απέμειναν στην Αθήνα καθιστώντας το αναντικατάστατο κομμάτι της φυσικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

b27b8611Ως περιαστικός ορεινός όγκος, συμβάλλει ουσιαστικά στην απορρύπανση της ατμόσφαιρας, την αντιμετώπιση της αναστροφής των θερμοκρασιών και την καταπολέμηση του νέφους, χάρη στη ροή των ατμοσφαιρικών μαζών την ημέρα από τον Σαρωνικό προς την πόλη και τις υπώρειες του βουνού και τη νύκτα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ο δασικός του χαρακτήρας το καθιστά ιδανικό τοπίο για την αναψυχή των κατοίκων της πόλης και ήπιες δραστηριότητες, σε αρμονική ισορροπία με το οικοσύστημα.

Ο εθελοντικός καθαρισμός διοργανώνεται από το Δήμο Βύρωνα και το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα.

keraies-bigΗ δράση αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εμφυσήσετε στα παιδιά την αγάπη για το περιβάλλον!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.