Αρχική Νέα Την Κυριακή θα πάμε για πικ-νικ

Την Κυριακή θα πάμε για πικ-νικ

telinvit13s

Όσοι μπορούμε ας ενισχύσουμε το σωματείο, που χωρίς καμία επιδότηση ή άλλη επιχορήγηση, βοηθά τα παιδιά άπορων οικογενειών. Εξάλλου, στην Βαρυμπόμπη είναι πολύ πολύ όμορφα και το πικ νικ μας θα είναι εξαίσιο. Εκεί θα χαρούμε, θα διασκεδάσουμε, θα γνωριστούμε μεταξύ μας.

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»,  ιδρύθηκε πριν από 26 χρόνια στην Αθήνα και προσφέρει βοήθεια σε  παιδιά που προέρχονται από άπορες οικογένειες, καθώς επίσης και σε άγαμες μητέρες .
Τα παιδιά που προστατεύουμε προέρχονται από προβληματικές οικογένειες με πολύ σοβαρά ενδοοικογενειακά προβλήματα. Οι οικογένειες αυτές αδυνατούν να παρέχουν την βασική φροντίδα στα παιδιά τους, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα. Για τον λόγο αυτό φροντίζουμε να καλύπτουμε σε μηνιαία βάση τις απαραίτητες ανάγκες των παιδιών αυτών. Προσφέρουμε τρόφιμα, , ρουχισμό, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας . Καλύπτουμε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ αλλά και ενοίκια. Επίσης, δίνεται βαρύτητα και στην εκπαίδευση των παιδιών.
Τα θέματα υγείας έχουν προτεραιότητα στις δραστηριότητές μας και σε μηνιαία βάση προσφέρουμε φαρμακευτικό υλικό σε παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη, μεσογειακή αναιμία και άλλες παθήσεις. Επίσης, έχουμε αναπτύξει ειδικό πρόγραμμα βοήθειας για τα παιδιά εκτός γάμου και την ανύπαντρη μητέρα.

Το 2007 το Σωματείο ίδρυσε Παιδικό Σταθμό για τα παιδιά αυτά. Ένα χώρο αγάπης, χαράς και φροντίδας όπου μέσα από το οργανωμένο παιχνίδι και τις δραστηριότητες τα βοηθάει να συνειδητοποιήσουν τις ανθρώπινες σχέσεις, να ξεφύγουν από την βία, την παραμέληση και την αδυναμία να μεγαλώσουν σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.