Αρχική InfoSchool Λύκειο Tην Παρασκευή ο μεγάλος τελικός για την καλύτερη μαθητική επιχείρηση της χρονιάς

Tην Παρασκευή ο μεγάλος τελικός για την καλύτερη μαθητική επιχείρηση της χρονιάς

Η κορυφαία στιγμή της χρονιάς για την μαθητική καινοτομία και επιχειρηματικότητα έφτασε. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να αναδειχθεί η καλύτερη μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του 2016. Από τα 100 Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν φέτος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece» δέκα προκρίθηκαν στο τελικό και θα διαγωνιστούν για την πρώτη θέση την Παρασκευή 24 Ιουνίου , στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, παραχωρεί ευγενικά την αίθουσα Ιφιγένεια, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», για το διαγωνισμό που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΤΕΛΙΚΟΣ

Η μαθητική ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο της «Καλύτερης Εικονικής Επιχείρησης 2016», θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe που θα γίνει στις 25-28 Ιουλίου στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

Θα διαγωνισθούν κατά αλφαβητική σειρά οι εξής μαθητικές επιχειρήσεις:

1) «Άρωμα Ολύμπου» - ΓΕ.Λ. Κονταριώτισσας (Κονταριώτισσα, Πιερίας)
2) «beLIVE» - Α' Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού
3) «BUDGEE» - Λύκειο Pierce-Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος
4) «ΕPEIKON» - B’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού
5) «Λαδί… Μεσσηνίων γεύσεις» - Εκπαιδευτήρια Μπουγά (Καλαμάτα, Μεσσηνίας)
6) «MΑPP» - Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού
7) «S.P.E.S. & ΣΙΑ Ο.Ε.» (Solar Protection Energy System) - Λεόντειο Λύκειο Ν. Σμύρνης
8) «SMILEYBIN» - Γυμνάσιο Πύδνας-Κολινδρού (Αλώνια, Πιερίας)
9) «S.T.Ι.Ι.R» (START TO INVEST IN RESEARCH) - 3ο ΓΕ.Λ. Κηφισιάς
10) «U.S.B. Radio» - Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Γέρακα

ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ 2015-ΓΕΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

«Οι δέκα μαθητικές επιχειρήσεις που διαγωνίζονται στον τελικό είναι εξαιρετικά καινοτόμες και έχουν προοπτική για την παγκόσμια αγορά», δήλωσε η κα Λίτσα Παναγιωτοπούλου, πρόεδρος του «ΣΕΝ/JA Greece». «Η επιλογή της καλύτερης θα είναι πολύ δύσκολη. Τα παιδιά μας, τα παιδιά της Ελλάδας έχουν πράγματι μεγάλο επιχειρηματικό ταλέντο και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» τους δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να εντοπίσουν και να αναπτύξουν αυτό το ταλέντο αλλά και να εντρυφήσουν σε θέματα οργάνωσης, γνώσης, έρευνας και άλλων, που τους είναι απαραίτητα για την εξέλιξή τους και το μέλλον τους».

Η διαγωνιστική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί με συνεντεύξεις των μαθητικών ομάδων στην κριτική επιτροπή του «ΣΕΝ/JA Greece». Στη 13.30 θα γίνουν οι επίσημες παρουσιάσεις των «Εικονικών Επιχειρήσεων» από τους μαθητές και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 15.30-17.00 με την ανακοίνωση του μεγάλου νικητή και την απονομή των βραβείων. Εκτός από το εισιτήριο για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει μια πλήρη υποτροφία για το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας YES που διοργανώνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΤΕΛΙΚΟΣ 2015 ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ

«Η αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να αναπτύξουν περαιτέρω την ιδέα τους, παρέχοντάς τους ένα κατάλληλο υποστηρικτικό περιβάλλον, αλλά ακόμα και να την εξελίξουν σε μια αληθινή επιχείρηση όταν ενηλικιωθούν», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece, κ. Αργύρης Τζικόπουλος. «Είναι σημαντικό να φέρουμε τα παιδιά του Λυκείου σε επαφή με τη γενιά των start-uppers και να τους δώσουμε την ευκαιρία να δουν πώς εξελίσσεται μια επιχειρηματική ιδέα , ώστε να μπορέσουν και τα ίδια στο μέλλον να αξιοποιούν κάθε δυνατότητα για να υλοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους».

Ο διαγωνισμός του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» πραγματοποιείται για δέκατη συνεχή χρονιά στη χώρα μας από τον μη-κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων-Junior Achievement Greece». Το ΣΕΝ/JA Greece είναι φορέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Junior Achievement Worldwide, του μεγαλύτερου και μακροβιότερου μη κερδοσκοπικού οργανισμού στον κόσμο που εφαρμόζει προγράμματα επιχειρηματικότητας και βασικών αρχών οικονομίας στην εκπαίδευση σε 122 χώρες, με τη συμμετοχή άνω των 10 εκατομμυρίων μαθητών το χρόνο παγκοσμίως.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter