Αρχική InfoSchool Λύκειο Την Παρασκευή οι βαθμοί των Πανελλαδικών

Την Παρασκευή οι βαθμοί των Πανελλαδικών

550_334_156369Την Παρασκευή 21 Ιουνίου θα αναρτηθούν στα λύκεια όλης της χώρας οι βαθμοί των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΑΕΙ ενώ οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι βαθμοί των περίπου 82.500 υποψηφίων Γενικών Λυκείων και της ομάδας Β’ των Επαγγελματικών Λυκείων (θα ανακοινωθούν την Παρασκευή μετά τη 1 μ.μ. σε όλα τα λύκεια της χώρας, ενώ οι υποψήφιοι θα μπορούν, μετά τη 1 μ.μ. επίσης, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Κατόπιν θα ακολουθήσει η ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας των συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων των βαθμολογιών, βάσει των οποίων μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για την πορεία των βάσεων εισαγωγής. Βέβαια, φέτος υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι εκτός από τις επιδόσεις των υποψηφίων, την πορεία των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ θα επηρεάσουν έντονα και οι αυξομειώσεις στον αριθμό εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ύστερα από τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (σχέδιο «Αθηνά»).

Γενικά, η αύξηση του αριθμού των θέσεων σε ένα τμήμα ευνοεί την πτώση της βάσης εισαγωγής στο τμήμα, ενώ αντίστροφα η μείωση του αριθμού των θέσεων οδηγεί σε αύξηση της βάσης εισαγωγής.

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), που δημιούργησαν στο λύκειό τους, και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.