Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής στο Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού Θεσσαλονίκης

Τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής στο Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού Θεσσαλονίκης

DSC00253-crΤο πρόγραμμα μουσικοκινητικής αγωγής «Παίζουμε Μουσική;» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 ετών και πάνω, με στόχο τη βιωματική μάθηση της μουσικής με τη βοήθεια σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με στοιχεία μορφολογίας, υφής, ιστορίας, αρμονίας και θεωρίας της μουσικής, δυναμικής, ηχοχρωμάτων, πολυφωνίας, μουσικής λαογραφίας, αυτοσχεδιασμού και συνδυασμού της μουσικής με άλλες τέχνες. Αντιδρώντας συναισθηματικά στα μουσικά ερεθίσματα που τους δίνονται αντιλαμβάνονται το μουσικό περιβάλλον, γεγονός που ανατροφοδοτεί τη μουσική τους σκέψη και επιδρά στη γενικότερη νοητική τους ανάπτυξη.

Οι παραπάνω στόχοι πραγματοποιούνται με τη βοήθεια δραστηριοτήτων όπως το τραγούδι, η ηχητική και μουσική ακρόαση, η παραγωγή ήχων, η εκτέλεση μουσικών οργάνων και ασφαλώς με πολλή κίνηση. Οι δραστηριότητες αυτές προσαρμόζονται στην ηλικία των παιδιών, ώστε να βοηθήσουν στην ανάπτυξη αντίστοιχων νοητικών δεξιοτήτων, ενώ ταυτόχρονα τα παιδιά ψυχαγωγούνται με μουσική και κίνηση.

Το παραπάνω πρόγραμμα πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα και έχει διάρκεια 1 ώρα. Τα τμήματα λειτουργούν από το Μάρτιο του 2014 και θα διαρκέσουν μέχρι και τον Ιούνιο. Επίσης, προκειμένου να εξυπηρετούνται ενδιαφερόμενοι, τόσο ανατολικά, όσο και στο κέντρο της πόλης, τμήματα λειτουργούν και στα δύο κτήρια του Δημοτικού Κέντρου Μουσικής και Χορού, στο ωδείο της Λεωφόρου Κ. Καραμανλή 141 κάθε Δευτέρα 7:30-8:30 και στο ωδείο της Κουντουριώτου 17 κάθε Πέμπτη 5:00-6:00.

Υπεύθυνη προγράμματος - Διδασκαλία: Κατερίνα Αβραμίδου

Για κάθε πληροφορία σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να απευθυνθείτε στο Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού Θεσσαλονίκης (Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης).

Λεωφόρος Κ. Καραμανλή 141, 54 249, τηλ. 2310. 311. 600, και
Κουντουριώτου 17, 54 625, τηλ. 2310. 522. 000.
όπως επίσης και στο e-mail: avramida@yahoo.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.