Αρχική InfoSchool Λύκειο Το 12ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών για μαθητές φιλοξενείται στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο

Το 12ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών για μαθητές φιλοξενείται στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο

IMG_3872Με τη συμμετοχή 450 μαθητών από 32 ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Ιταλίας αρχίζει την Πέμπτη 13 Μαρτίου το 12ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών, στη Θεσσαλονίκη, το οποίο διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο. Το τριήμερο συνέδριο (13, 14 και 15 Μαρτίου) αποτελεί προσομοίωση των συνεδριάσεων του ΟΗΕ και οι μαθητές θα κληθούν να λειτουργήσουν ως διπλωμάτες εκπροσωπώντας διάφορες χώρες.

Με τη διοργάνωση του 12ου Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών το Αριστοτέλειο Κολλέγιο επιδιώκει να προσφέρει την ευκαιρία στους εφήβους να ερευνήσουν και να συζητήσουν προβλήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία, όπως η οικονομική κρίση, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η πείνα, η ανεργία, η ισότητα, η τρομοκρατία και η παιδεία.

mun 230Αξιοποιώντας τη δύναμη της πειθούς και της επιχειρηματολογίας οι έφηβοι θα διαπραγματευτούν, θα αντιπαραθέσουν απόψεις και θα στηρίξουν αντιλήψεις. Μέσα από το συνέδριο, που πραγματοποιείται στην  αγγλική γλώσσα, οι συμμετέχοντες έχουν επίσης τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τις βασικές αρχές της έρευνας και την επίσημη γλώσσα της διπλωματίας, ενώ στόχος είναι να κατανοήσουν τα προβλήματα, που υπάρχουν παγκοσμίως.

«Το MUN εντάσσεται στις καινοτόμες δράσεις, που έχει εντάξει στο πρόγραμμά του το Αριστοτέλειο Κολλέγιο ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις της εποχής. Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου αυριανού πολίτη», δήλωσε ο διευθυντής του Αριστοτελείου Κολλεγίου, Χρήστος Γκροζούδης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.