Το 15ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Σωματικής Ψυχοθεραπείας στην Αθήνα

Η Σωματική Ψυχοθεραπεία μετρά ήδη 70 χρόνια κλινικής εμπειρίας στο χώρο της επανασύνδεσης των αποσυνδεδεμένων μερών του ανθρώπινου συστήματος και αποδεικνύει περίτρανα πόσο απαραίτητη είναι ως μέσο επιβίωσης του σημερινού ανθρώπου σε μια κοινωνία κατακερματισμένη και βοηθητική στη δημιουργία τραυματικών εμπειριών ζωής.

Η Πανελλήνια Ένωση Σωματικής Ψυχοθεραπείας (ΠΕΣΩΨ – http://www.pesops.gr), εκπρόσωπος στην Ελλάδα της European Association for Body Psychotherapy (EABP – http://www.eabp.org) και μέλος της Εθνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ), διοργανώνει το 15ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Σωματικής Ψυχοθεραπείας στις 13-16 Οκτωβρίου 2016 στην Αθήνα.

Ο τίτλος του Συνεδρίου «Ο Ενσώματος Εαυτός στην Κοινωνία της Αποσύνδεσης» αντικατοπτρίζει και το σκοπό του: Να καταδείξει την αντίφαση και τον κατακερματισμό που βιώνει ο σημερινός άνθρωπος σε όλες του τις σχέσεις με πρωταρχική αυτή με τον ίδιο τον εαυτό του.

Χαρακτηριστικό δε της σημασίας που δίνει η διεθνής κοινότητα στην προτεραιότητα της επανασύνδεσης του σώματος σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας είναι το γεγονός ότι στο Συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας από το χώρο της Ψυχολογίας, Ψυχιατρικής, Νευροβιολογίας, Φιλοσοφίας και άλλων επιστημών είτε ως κύριοι ομιλητές είτε ως συμμετέχοντες σε βιωματικά εργαστήρια ή συζητήσεις σε στρογγυλά τραπέζια.

Ο αριθμός δε των συνέδρων υπολογίζεται να ξεπεράσει τους 400 καθώς είναι κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σωματικής Ψυχοθεραπείας που αριθμεί πάνω από 800 μέλη στην Ευρώπη, ενώ μέσω της αντίστοιχης Αμερικάνικης αλλά και Παγκόσμιας αντίστοιχης οργάνωσης χαίρει διεθνούς κύρους και προβολής.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν από 13-16 Οκτωβρίου 2016 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ ένα από τα δύο (2) Συμπόσια, με θέμα την Επιστήμη και την Έρευνα στο χώρο της Σωματικής Ψυχοθεραπείας θα πραγματοποιηθεί στον ιστορικό και με σημασιολογική αναφορά χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η κύρια θεματολογία του Συνεδρίου καλύπτει τις παρακάτω ενότητες:
 Ενσωμάτιση έναντι Αποσύνδεσης
 Θέματα Ψυχολογίας της Ανάπτυξης
 Θέματα Φύλου
 Τραύμα
 Διαταραχές/Ψυχοπαθολογία
 Θεραπευτική σχέση
 Οικογένεια
 Η Ενσωμάτιση στην Σχέση του Ζευγαριού
 Σεξουαλικότητα
 Πρόληψη/Παρέμβαση
 Κοινωνικά/Κοινωνιολογικά θέματα
 Διεπιστημονικά θέματα και Ενσωμάτιση
 Έρευνα
 Ενέργεια – Βιοενέργεια και Ενσωμάτιση

Το δε θέμα των Συμποσίων αφορά:
 Επιστήμη και Έρευνα στην Σωματική Ψυχοθεραπεία
 Ψυχοθεραπεία και Πολιτική