Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Το 1ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 9, 10 και 11 Μαΐου

Το 1ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 9, 10 και 11 Μαΐου

sm-holi-19a-22«Για πρώτη φορά ο Δήμος Θεσσαλονίκης σχεδιάζει και υλοποιεί ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στα παιδιά, το οποίο λαμβάνει διεθνή χαρακτήρα, λόγω της συμμετοχής καλλιτεχνών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και ενός σημαντικού αφιερώματος στην Αγία Πετρούπολη, πόλη αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη», τόνισε στην εισήγησή της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου και συνέχισε: «Ανάμεσα στους κυριότερους στόχους του φεστιβάλ είναι να προσεγγίσουμε τα παιδιά ως μελλοντικούς πολίτες με δικαίωμα συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης των πολιτιστικών δρώμενων, καθώς και να ενισχύσουμε την ανάπτυξη των πολιτισμικών ανταλλαγών και συνεργασιών ανάμεσα σε διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς».

Το πρόγραμμα του «1ου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ», θα έχει εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και θα πλαισιώνεται από κινηματογράφο, κουκλοθέατρο από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, δραματοποίηση παραμυθιών, ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία της πόλης και πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της Θεσσαλονίκης.

Ακόμη, με αφορμή την άφιξη ρωσικής αντιπροσωπείας από την Αγία Πετρούπολη, θα πραγματοποιηθούν στρογγυλά τραπέζια και συζητήσεις με θεματικές ενότητες σχετικές με τον πολιτισμό, τη δημιουργική οικονομία, τη νεολαία και την παιδεία.

Το φεστιβάλ θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Goethe Institut της Θεσσαλονίκης.

Η τριήμερη διοργάνωση συμπεριλαμβάνει συνολικά 50 εκδηλώσεις, στις οποίες η συμμετοχή και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.