Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Το 1ο Φεστιβάλ Παιδικής Έκφρασης στο Ηράκλειο Κρήτης είναι γεγονός (3-4/5)

Το 1ο Φεστιβάλ Παιδικής Έκφρασης στο Ηράκλειο Κρήτης είναι γεγονός (3-4/5)

1981805_1419095175019438_7683023470985270348_nΤο  Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Μαΐου από τις 11 το πρωί τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο 1ο Φεστιβάλ παιδικής έκφρασης και δημιουργίας με θεματικό άξονα «Αυτό είναι Ελλάδα» από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δ. Ηρακλείου που λειτουργούν υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης.

Η έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 30 Απριλίου, στις 17:30 μ.μ. στο μικρό λιμάνι Ηρακλείου απέναντι από τα Νεώρια, με τη συμβολική δράση «Τα παιδιά ρίχνουν χάρτινα καραβάκια στη θάλασσα με στίχους, κείμενα, «κομμάτια πολιτιμού» της Ελλάδας για να ταξιδέψουν στον κόσμο…». Στη συνέχεια το Σάββατο, 3 Μαΐου, και την Κυριακή, 4 Μαΐου, στο ισόγειο και στον αύλειο χώρο του 6ου Δημ. Σχολείου στην πλατεία του Αγίου Τίτου από τις 11:00 το πρωί έως τις 19:00 αργά το απόγευμα όλοι, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να «σεργιανίσουν» στον Ελληνικό πολιτισμό, στην ιστορία μας, στα μουσικά μας ακούσματα, παραδοσιακά και σύγχρονα, στους μύθους και στις παραδόσεις μας και νοσταλγικά να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι κι αναπάντεχα να μάθουν οι νεότεροι ότι «Αυτό είναι Ελλάδα». Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει θεατρικές και μουσικοκινητικές παραστάσεις, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, αθλητικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες κι εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Κατά την τελετή λήξης του Φεστιβάλ, την Κυριακή 4 Μαϊου στις 19:15 μ.μ., θα γίνει και η απονομή των βραβείων του Καλλιτεχνικού Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής με θέμα «Αυτό είναι Ελλάδα».

Όλη την ερχόμενη εβδομάδα και καθ’όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχει περίπτερο για την ενημέρωση του κοινού πλησίον του Δημαρχείου (Λότζιας).


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.