Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό Το 20 μηνών κοριτσάκι μου δείχνει να φοβάται τα παιδιά της ηλικίας της. Είναι φυσιολογική αντίδραση;

Το 20 μηνών κοριτσάκι μου δείχνει να φοβάται τα παιδιά της ηλικίας της. Είναι φυσιολογική αντίδραση;

4023399958_fd752028db"Το 20 μηνών κοριτσάκι μου δείχνει να φοβάται τα παιδιά της ηλικίας της. Είναι φυσιολογική αντίδραση;"

Aπαντά η Παρασκευή Μπριντάκη, Ψυχολόγος-Οικογενειακή Θεραπεύτρια-Παιδοψυχολόγος

Η αντίδραση του παιδιού σας είναι φυσιολογική και σχετίζεται με τον φόβο προς τους ξένους που παρατηρείται σε αυτή την ηλικία. Περισσότερο μοιάζει με δυσκολία προσέγγισης που εμπεριέχει και το συναίσθημα του φόβου. Χρειάζεται ενίσχυση, παρότρυνση και καθοδήγηση από εσάς. Για να την βοηθήσετε θα πρέπει να εμπλακείτε αρχικά στις δραστηριότητες της και σταδιακά να αποχωρήσετε.

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος-Οικογενειακη Θεραπεύτρια-Παιδοψυχολογος
Τηλ.: 6936637612/ 2155300652
http://www.greekpsychologist.com/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.