Αρχική Infokids Υγεία Το 27% των παιδιών κάτω των 8 ετών κατέχει το δικό του tablet

Το 27% των παιδιών κάτω των 8 ετών κατέχει το δικό του tablet

article-2540920-08FDC683000005DC-132_634x411Σύμφωνα με νέα έρευνα περισσότερο από το 1/4 των παιδιών έχουν στην κατοχή τους έναν φορητό υπολογιστή πριν ακόμα φτάσουν στην ηλικία των 8 ετών.

Εκατομμύρια γονείς φοβούνται ότι τα παιδιά τους είναι εθισμένα σε τεχνολογικές συσκευές και ότι αισθάνονται «χαμένα» εάν δεν τους επιτρέψουν να παίξουν με αυτές. Επιπλέον, η έρευνα υπογραμμίζει ότι τα παιδιά από την ηλικία ήδη των 2 ετών είναι πολύ καλά καταρτισμένα στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών tablet.

Οι ερευνητές εξέτασαν 571 γονείς με παιδιά κάτω των 16 ετών για τις τεχνολογικές συνήθειες των απογόνων τους. Όταν ρωτήθηκαν εάν θεωρούν ότι τα παιδιά τους είναι εθισμένα στα διάφορα gadgets, το 16% των γονέων ανέφερε ότι είχαν εμμονή με την τεχνολογία, ενώ το 1/4 δήλωσε ότι τα παιδιά τους αισθάνονται ανασφάλεια όταν βρίσκονται μακριά από τέτοιου είδους συσκευές.

Σύμφωνα με τις συνολικές εκτιμήσεις της έρευνας περίπου 2,1 εκατομμύρια παιδιά (27%) κάτω από την ηλικία των 8 ετών έχουν το δικό τους tablet, το οποίο χρησιμοποιούν συνήθως για την ανάγνωση βιβλίων.

Ο ειδικός σε θέματα τηλεπικοινωνιών Ernest Doku εξηγεί την έννοια του όρου “early adopter”, λέγοντας ότι αναφέρεται σε κάποιον ο οποίος είναι πιο γρήγορος από τους φίλους και την οικογένειά του όσον αφορά την αγορά και τη χρήση ενός νέου τεχνολογικού επιτεύγματος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.