Το 30ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων έχει μια από τις ωραιότερες σχολικές βιβλιοθήκες

Πριν λίγες μέρες εγκαινιάστηκε η βιβλιοθήκη “Sapere aude” του 30ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων που αποτελεί ομολογουμένως μια από τις ωραιότερες σχολικές βιβλιοθήκες που υπάρχουν στη χώρα μας.

Από στη στιγμή που το σχολείο εντάχθηκε στη δράση του Υπουργείου Παιδείας “σχολικές βιβλιοθήκες” εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, συνεργάστηκαν έχοντας να υπηρετήσουν ένα κοινό στόχο: την αναμόρφωση της αίθουσας, στην οποία επρόκειτο να στεγασθεί η βιβλιοθήκη  με σκοπό τη δημιουργία ενός φιλόξενου, λειτουργικού και παιδαγωγικά άρτιου χώρου.

Η ονομασία της μόνο συμβολική δεν είναι καθώς η λατινική αυτή έκφραση που πλέον κοσμεί τη βιβλιοθήκη σημαίνει «Να τολμάς να γνωρίζεις» και αποτυπώνει το όραμα που θέλουν να μεταλαμπαδεύσουν στους μαθητές του σχολείου.

Μια βιβλιοθήκη κόσμημα για τη σχολική κοινότητα

Με το μεράκι, την αγάπη και την συνεργασία όλων η ταλαιπωρημένη αίθουσα διδασκαλίας του 1ου ορόφου που επρόκειτο να φιλοξενήσει την ολοκαίνουργια σχολική βιβλιοθήκη μεταμορφώθηκε και έγινε ένας χώρος ύμνος στην αγάπη για το βιβλίο.  Χρώματα, σχήματα, λειτουργική επίπλωση και φωτιστικά στοιχεία συνδυάστηκαν σε μια αρμονική σύνθεση που μαγνητίζει και εμπνέει τον επισκέπτη.

Με το που διαβεί το κατώφλι της ο μαθητής μπαίνει σε ένα φιλόξενο χώρο που αναβαθμίζει την σχολική εμπειρία.

Οι σχολικές βιβλιοθήκες δεν είναι κάτι που «καλά θα ήταν να υπάρχει» ούτε προνόμιο μόνο των παιδιών που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία. Οι σχολικές βιβλιοθήκες και οι κατάλληλοι υπεύθυνοι αυτών έχουν σημασία και μπορούν πραγματικά να αλλάξουν προς το καλύτερο τη ζωή ενός παιδιού, ανοίγοντας πόρτες και παράθυρα στο μυαλό και στην ψυχή του.

Δείτε φωτογραφίες από την υπέροχη βιβλιοθήκη του 30ου Δημ. Σχολείου Τρικάλων