Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών «Το 4,5 μηνών μωρό μου κλαίει απαρηγόρητα όταν κάποιος το παίρνει αγκαλιά...»

«Το 4,5 μηνών μωρό μου κλαίει απαρηγόρητα όταν κάποιος το παίρνει αγκαλιά...»

«Το μωρό μου είναι 4,5 μηνών και κλαίει απαρηγόρητα όταν κάποιος που δεν γνωρίζει καλά την πιάνει στα χέρια του. Δεν ξέρω ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος αντιμετώπισης αυτής της φοβίας. Δεν την κυκλοφορούσα σχεδόν καθόλου έξω λόγω καιρού, αλλά καθημερινά πάει στις γιαγιάδες της όπου φαίνεται να έχει συνηθίσει. Ανησυχώ γιατί είναι και τα βαφτίσια της σε λίγο καιρό και κλαίει πολύ με τη νονά της. Πώς μπορώ να τη βοηθήσω;»

Απαντά η Λουίζα Θεοφάνους - Ιωακείμ, Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, γεννιέται με μια διαφορετική ιδιοσυγκρασία, που περιλαμβάνει και το βαθμό κοινωνικότητας, ευαισθησίας και ευκολίας με τις αλλαγές και νέες επαφές.

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διευκολύνετε το μωρό σας, όπως να φροντίζετε να μεγαλώνει σε ένα ήρεμο, ασφαλές (πρακτικά και συναισθηματικά) περιβάλλον, όπου λαμβάνει τρυφερότητα, στοργή και όσο το δυνατόν άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες του. Είναι καλό, χωρίς πίεση αλλά συχνά και σταθερά, να βγάζετε το μωρό βόλτες και να του γνωρίζετε νέα μέρη και άτομα, ειδικά με τα οποία θέλετε να συνδεθεί περισσότερο, π.χ. η νονά. Η συχνή και αβίαστη, ευχάριστη επαφή του μωρού με άλλα άτομα θα το βοηθήσει να εξοικειωθεί.

Το παιδί σας με τη δική του μοναδική προσωπικότητα θα έχει όπως όλοι μας τις προτιμήσεις του. Κάποια άτομα θα του είναι συμπαθή και κάποια όχι, εσείς πρέπει να το προσέξετε αυτό και να μην το δίνετε ή να το πιέζετε να δεχθεί αγκαλιές από άτομα που πιθανό να μην του αρέσουν για οποιοδήποτε λόγο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.