Αρχική InfoDad Το 93% των παραλιών στη χώρα μας έχει πεντακάθαρα νερά!

Το 93% των παραλιών στη χώρα μας έχει πεντακάθαρα νερά!

greek beaches 2

Όχι, δεν υπερβάλλουμε αν πούμε ότι έχουμε την ωραιότερη θάλασσα σε όλο τον κόσμο. Τα καλύτερα νερά. Τώρα και τα καθαρότερα. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, και η Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό για τους Ευρωπαίους και όχι άδικα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπέβαλε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (EEA) το 2012, το νερό των παραλιών στη χώρα μας είναι πεντακάθαρο!

Συγκεκριμένα το νερό στο 93% των παραλιών της Ελλάδας είναι «εξαιρετικό».

Συνολικά ελέγχθηκαν 2.155 παραλίες στη χώρα μας, ενώ στην Ευρώπη 22.184 σημεία. Η έκθεση υπολογίζει ότι στην Ελλάδα αντιστοιχεί το 10,3% του συνόλου των ευρωπαϊκών υδάτων κολύμβησης.

Από τις 29 χώρες που εξετάστηκαν, μόνο η Κύπρος (100%), η Μάλτα (96,6%) και η Κροατία (95,3%) παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις από την Ελλάδα. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το 93% των σημείων που ελέχθησαν ικανοποιούν τα ελάχιστα στάνταρτ.

Σύμφωνα πάντως με την έκθεση υπάρχουν έξι σημεία στα οποία η ποιότητα του νερού είναι «φτωχή». Πρόκειται για τη μαρίνα «Πόρτο Καρράς» στη Σιθωνία, την παραλία Αγυιάς στην Πάτρα, την παραλία οικισμού Δάφνη στον Πατραϊκό Κόλπο, την ακτή Μποζαΐτικα στον δήμο Πατρέων, την πλαζ Πρόκου – Εθνικό Στάδιο Γυθείου και τη Χώρα – Καμάρα στην Άνδρο.
Greek_Beach_Wallpaper_nubop
Η ταξινόμηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης σε τέσσερις κατηγορίες («εξαιρετική», «καλή», «επαρκής» και «φτωχή») βασίζεται σε δεδομένα που στέλνουν οι κυβερνήσεις για τα περιστατικά ρύπανσης, για άλλα συμβάντα που «επηρεάζουν την ποιότητα του νερού», καθώς και σε μετρήσεις δύο μικροβιολογικών παραμέτρων, των εντερόκοκκων και του κολοβακτηρίδιου E.coli.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.