Αρχική InfoDad Το αγαπημένο μας κατοικίδιο μάς γλιτώνει από πολλά

Το αγαπημένο μας κατοικίδιο μάς γλιτώνει από πολλά

womenanddogs_19403972
Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Buffalo της Νέας Υόρκης, εξέτασαν τη σημασία που έχει για κάποιον που υποβάλλεται σε ψυχικό και σωματικό στρες, η παρουσία ενός αγαπημένου κατοικίδιου ζώου.

Στη συνέχεια σύγκριναν τα αποτελέσματα με εκείνα που παρουσίαζαν τα ίδια άτομα, όταν υποβάλλονταν στο ίδιο στρες αλλά ήταν παρών η/ο σύζυγος ή το άτομο ήταν μόνο του. Για να τεκμηριώσουν τις επιδράσεις που είχε το στρες στο οποίο υποβάλλονταν τα άτομα οι επιστήμονες μετρούσαν τις μεταβολές της πίεσης και  του ρυθμού της καρδιάς.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα που είχαν κατοικίδια ζώα, παρουσίαζαν λιγότερη αύξηση της πίεσης όταν αυτά ήταν παρόντα κατά τη δοκιμασία, παρά όταν ήταν παρών ο σύντροφός τους.

Η κλινική ψυχολόγος Παρασκευή Θεοφίλου μάς λέει ότι ένα κατοικίδιο είναι ικανό να δίνει σε αυτούς που τα αγαπούν τέτοια ψυχολογική ασφάλεια που τους επιτρέπει να αντεπεξέρχονται καλύτερα σε στρεσογόνες καταστάσεις. Ο λόγος είναι ότι ένας σύντροφος δεν είναι πάντα το ίδιο δεκτικός, όσο το κατοικίδιό μας, στην έκφραση των συναισθημάτων μας, γεγονός που μας προκαλεί ανασφάλεια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.