Το άγχος για το γιορτινό τραπέζι κορυφώνεται στις 12:56 ανήμερα των Χριστουγέννων

article-2525162-1A28F21700000578-962_634x393Το φαγητό ετοιμάζεται, η οικογένεια έχει συγκεντρωθεί για το μεσημεριανό γεύμα, όλα μοιάζουν να είναι υπό έλεγχο, όμως μόλις το ρολόι δείξει 12:56 ανήμερα των Χριστουγέννων, τα επίπεδα του άγχους μας φτάνουν στο αποκορύφωμά τους.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Βρετανία, το 47% δηλώνει ότι η προετοιμασία της γαλοπούλας, των λαχανικών και όλες οι γαρνιτούρες αποτελούν την πιο απαιτητική εργασία που καλούνται να αντιμετωπίσουν στις 25 Δεκεμβρίου.

Το 33% των ερωτηθέντων απάντησε ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας της κακής διαχείρισης του χρόνου, ενώ το 16% ομολόγησε ότι επηρεάζεται από την παρουσία των συγγενικών προσώπων. Το 15% τόνισε ότι αγχώνεται στην προσπάθεια να ξεφλουδίσει και να τεμαχίσει τα υλικά του γεύματος, ενώ το 32% κάνει υπερπροσπάθειες να στριμώξει όλα τα φαγητά στο φούρνο!

three-generations-of-family-serving-holiday-dinnerΗ έρευνα αποκάλυψε ότι η πίεση συσσωρεύεται μέσα μας εξαιτίας της έντονης επιθυμίας μας να είναι όλα τέλεια. Ο μέσος ενήλικας ξοδεύει 4 ώρες και 30 λεπτά για να ετοιμάσει το γεύμα των Χριστουγέννων, μόλις λίγα λεπτά λιγότερα από τις 4 ώρες και 36 λεπτά που περνάει κουβεντιάζοντας, παίζοντας παιχνίδια και βλέποντας τηλεόραση μαζί με την οικογένεια.

Επιπλέον, τα πρώτα μας σχέδια για το γιορτινό τραπέζι ξεκινούν στις 14 Δεκεμβρίου και έπειτα περνούν περίπου 14 ώρες ανησυχίας πριν ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες. Τον μεγαλύτερο εκνευρισμό προκαλεί σε ποσοστό 27% το κρύο φαγητό, η σάλτσα που δεν έχει δέσει σε ποσοστό 26% και το σκληρό κρέας.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες συνήθως μαγειρεύουν το πρώτο τους χριστουγεννιάτικο γεύμα στην ηλικία ων 27 ετών, δύο χρόνια αργότερα από τις γυναίκες που ξεκινούν στα 25 έτη. Επιπλέον, παραδέχονται ότι δυσκολεύονται να πραγματοποιήσουν πολλές δουλειές ταυτόχρονα, με το 28% να δηλώνει ότι αυτό είναι που καθιστά το μαγείρεμα μια αγχωτική διαδικασία. Ένα στους επτά ανθρώπους ηλικίας 55 ετών και άνω και 38% όλων των ανδρών δεν έχουν ετοιμάσει ποτέ ένα γεύμα Χριστουγέννων, ενώ μόνο το 35% του αντρικού φύλου έχει μπει στη διαδικασία να φτιάξει ένα γιορτινό κέικ.