Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Το άγχος της μητέρας είναι μεταδοτικό στο μωρό μέσω της αφής!

Το άγχος της μητέρας είναι μεταδοτικό στο μωρό μέσω της αφής!

article-2256515-16BC456D000005DC-368_634x422Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι το να είσαι γονέας είναι μία αρκετά αγχωτική εμπειρία, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το άγχος μπορεί να μεταδοθεί από τη μητέρα στο παιδί ακόμα και μέσω της αφής!

Συγκεκριμένα, απέδειξαν ότι τα μωρά ηλικίας 12 μηνών μπορούν όχι μόνο να καταλάβουν πότε η μητέρα τους βρίσκεται υπό πίεση, αλλά να αρχίσουν να αγχώνονται και τα ίδια.

Πριν ακόμα τα βρέφη είναι σε θέση να εκφραστούν λεκτικά πλήρως, είναι εξαιρετικά προσαρμοσμένα στο συναισθηματικό κόσμο εκείνων που τα φροντίζουν.

“Το μωράκι σας μπορεί να μην είναι σε θέση να σας ρωτήσει γιατί είστε αγχωμένη, αλλά η έρευνα μας αποκαλύπτει ότι από τη στιγμή που γεννιέται, συλλέγει τις σωματικές αντιδράσεις που συνοδεύουν τη συναισθηματική σας κατάσταση και αμέσως αρχίζει να αισθάνεται τα ίδια αρνητικά συναισθήματα με εσάς”, αναφέρουν οι ερευνητές.

o-STRESSED-WOMAN-facebookΤα ευρήματα της μελέτης αποδεικνύουν ότι η αλλαγή στον τόνο της φωνής της μητέρας, το άγγιγμα, οι εκφράσεις του προσώπου, ακόμα και η μυρωδιά του ιδρώτα της μπορεί να έχουν επίδραση στην ψυχολογία του μωρού.

“Τα πρώτα πειράματα σχετικά με τη διαχείριση του άγχους και τα αρνητικά συναισθήματα στην καθημερινή μας ζωή εστιάζουν στη σχέση γονέα-παιδιού. Η έρευνα μας δείχνει ότι τα βρέφη αφομοιώνουν τις αγχωτικές εμπειρίες των μαμάδων τους”, υποστηρίζει η επικεφαλής της έρευνας Sara Waters.

Η εν λόγω έρευνα, λοιπόν, θα μπορούσε να ρίξει φως στον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά επηρεάζονται από την γενικότερη υγεία των γονιών τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.