Αρχική InfoMommy Νέα Το αναμνηστικό κέρμα του ευρώ θα έχει ελληνικό σχέδιο μετά από ψηφοφορία

Το αναμνηστικό κέρμα του ευρώ θα έχει ελληνικό σχέδιο μετά από ψηφοφορία

sullektikokerma20151

Το κοινό αναμνηστικό κέρμα των 2 ευρώ για την Ευρώπη θα έχει το σχέδιο του Γιώργου Σταματόπουλου, ο οποίος κέρδισε διαδικτυακό διαγωνισμό, που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με αφορμή των εορτασμών των 30 χρόνων της σημαίας της Ευρωζώνης θα εκδοθεί για τέταρτη φορά στην ιστορία του ευρώ ένα συλλεκτικό κέρμα.

Σε διαγωνισμό που προκηρύχθηκε σχεδιάστηκαν 62 νομίσματα από τα οποία επιλέχθηκαν τα 5 με τους κατοίκους της Ευρωζώνης να επιλέγουν το καλύτερο.

Ο Γιώργος Σταματόπουλος, ο οποίος είναι χαράκτης της Τράπεζας της Ελλάδας, κατείχε το 30% των ψήφων.

Την απονομή του βραβείου την έκανε την Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις

Ο Γ. Σταματόπουλος ανέφερε ότι το σχέδιό του συμβολίζει τους λαούς της Ευρώπης, την ευρωπαϊκή σημαία και την κοινή πορεία του ευρωπαϊκού λαού στην κουλτούρα και τον πολιτισμό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.