Αρχική Νέα To ανεκτίμητο δώρο 3 μαθητών στο infokids - Διαβάστε πώς πραγματοποιήθηκε η ευχή τους!

To ανεκτίμητο δώρο 3 μαθητών στο infokids - Διαβάστε πώς πραγματοποιήθηκε η ευχή τους!

tumblr_loi9gfvKl81qzvsqto1_500

Πριν λίγες ημέρες λάβαμε στο infokids ένα e-mail από τον διευθυντή του 30ου Δημοτικού Σχολείου Β.  Mας μιλούσε για 3 μαθητές του, οι οποίοι δεν κατάφεραν να πάνε διακοπές αυτό το καλοκαίρι λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες τους.  Μας ζητούσε ευγενικά αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτά τα παιδιά.  Κάτι που οι οικογένειες, με το φόρτο των προβλημάτων, αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους.

Χωρίς δεύτερη σκέψη επικοινωνήσαμε μαζί του.  Μόλις μας άκουσε πρέπει να σχηματίστηκε ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο του. Μας περιέγραψε την κατάσταση και μας είπε πόσο πολύ ανάγκη έχουν αυτά τα παιδιά από πράγματα που άλλα παιδιά θεωρούν αυτονόητα.  Ευγενικός και με έκδηλο το ενδιαφέρον για τους μαθητές του μας χαιρέτισε ελπίζοντας σε κάτι, όχι απαραίτητα κάτι μεγάλο, ωστόσο κάτι που θα χαροποιούσε αυτά τα 3 παιδιά.

Για μας ήταν πια “υποχρέωση” να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας. Συγκεντρωθήκαμε λοιπόν αμέσως στην αίθουσα “των μεγάλων ιδεών του infokids”. Στόχος μας να βρούμε κάτι ξεχωριστό για αυτά τα παιδιά, κάτι ιδιαίτερο  που θα έμενε στη μνήμη και στη καρδιά τους και θα τα έκανε να ξεφύγουν έστω και για λίγο από την καθημερινότητα.  Τι καλύτερο λοιπόν από το να παρακολουθήσουν μια θεατρική παράσταση και μάλιστα όχι οποιαδήποτε αλλά μια παράσταση της αγαπημένης μας Κάρμεν Ρουγγέρη.

Επικοινωνήσαμε σχεδόν αμέσως με τη Σύμβουλο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της κ. Ρουγγέρη.  Για καλή μας τύχη σε δυο ημέρες θα παιζόταν η παράσταση "Παραμύθι χωρίς όνομα" στη πόλη αυτών των παιδιών.  Της ζητήσαμε να μας παρέχει κάποιες  προσκλήσεις για να πάνε τα παιδιά, με συνοδό τον διευθυντή, να παρακολουθήσουν την παράσταση.  Μέσα σε 10’ είχε κανονιστεί.  Στο γκισέ του θεάτρου θα περίμεναν προσκλήσεις infokids για τα παιδιά.  Η χαρά μας ήταν τόσο μεγάλη που τα λόγια είναι φτωχά για να την περιγράψουν.  Ειδοποιήσαμε το διευθυντή ο οποίος συγκινημένος  μας ευχαρίστησε.

Οι ημέρες κύλισαν και σήμερα λοιπόν, αναπάντεχα λάβαμε ένα απίστευτο δώρο.  Το μεγαλύτερο που θα μπορούσαμε να λάβουμε.  Δεν θα σας πούμε τίποτα περισσότερο.  Απλά σας παραθέτουμε το μήνυμα που πήραμε από το διεθυντή και τα παιδιά το οποίο μας συγκίνησε πραγματικά και έκανε αυτή τη μέρα ξεχωριστή.

Καλησπέρα σας αγαπητές/οί φίλες/οι , πλέον,

η συγκίνησή μου για την άμεση ανταπόκρισή σας είναι μεγάλη, γι' αυτό όλοι μας στο 30ό Δημοτικό Σχολείο Β. σας θεωρούμε "δικούς" μας ανθρώπους και θα είναι χαρά μας αυτή η σχέση να συνεχιστεί και να μας επισκεφτείτε στο χώρο μας.  Εγώ δε θα ήθελα να σας κουράσω περισσότερο γι'αυτό στη συνέχεια σας παραθέτω ένα σύντομο ποίημα των μαθητών μας αφιερωμένο σε εσάς.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ

σε εσάς που δεν ξέρω

αλλά πολύ σας εκτιμώ.

Για εσάς μπορεί να ήταν κάτι μικρό

για εμάς όμως ήταν πρόσκληση

σε κάτι μαγικό, ένα έργο θεάτρου ξεχωριστό.

Με την Κάρμεν να σκηνοθετεί

ένα παραμύθι για του Έλληνα τη ζωή.

Ένα έργο πικρό για το πώς καταντάς

όταν η σύνεση δεν κυριαρχεί.

Και έζησαν αυτοί καλά

αφού κατάλαβαν ότι με την εκπαίδευση

και τη δουλειά πάει ένας λαός μπροστά

Δ. Ε. Λ. Σ.

Ευχαριστούμε την κ. Αλίκη Δάναλη (Σύμβουλο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων) και φυσικά την αγαπημένη όλων κ. Κάρμεν Ρουγγέρη που ανταποκρίθηκαν άμεσα και θετικά στο αίτημα μας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.