- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Το Ανθρωποκτονιών πάει στη φυλάκη για την Πισπιρίγκου – Tα «όπλα» της ενάντια τους ιατροδικαστές – Πότε θα γίνει η δίκη

Στις φυλακές Κορυδαλλού καταφτάνουν εντός της ημέρας οι άντρες το Ανθρωποκτονιών προκειμένου να επιδώσουν την κλήση για ανωμοτί κατάθεση στην Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς καλείται να δώσει εξηγήσεις για τους θανάτους των παιδιών της, Ίριδας και Μαλένας. [2]

Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει ότι «δεν θα γίνει σήμερα κατάθεση. Θα πάρουμε προθεσμία, έπειτα αντίγραφα και μετά θα καταθέσουμε έγγραφες εξηγήσεις. Μετά, εάν κρίνει το Ανθρωποκτονιών – που θα κρίνει εν προκειμένω – να ρωτήσει κάτι συμπληρωματικά, θα το κάνει και δια ζώσης θα πει κάποια πράγματα».

“Με κατηγορούν όλοι οι υπόλοιποι με κατηγορεί και ο σύζυγος που ζήσαμε τόσα χρόνια μαζί και αποκτήσαμε αυτά τα παιδιά’”

Το ίδιο υποστήριξε και ο άλλος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο οποίος σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως η πελάτης του συνεχίζει να δηλώνει αθώα, ενώ πιστεύει πως προσπαθούν να της φορτώσουν τους θανάτους των τριών παιδιών της.

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος παράλληλα σημείωσε πως η ίδια δεν έχει πλέον καμία επαφή με τον σύζυγό της και συμπλήρωσε πως: «Η ίδια είπε ότι έχει απόλυτη ανάγκη την ηθική στήριξη τουλάχιστον από τον σύζυγό της. “Με κατηγορούν όλοι οι υπόλοιποι με κατηγορεί και ο σύζυγος που ζήσαμε τόσα χρόνια μαζί και αποκτήσαμε αυτά τα παιδιά’”. [3]“Δεν θα έπρεπε να πιστεύει ποτέ ότι θα μπορούσε να στραφεί ενάντια στα παιδιά της”, αυτά είναι τα λόγια της».

Αυτά είναι τα «όπλα» της ενάντια τους ιατροδικαστές

Στο απολογητικό υπόμνημα με τις εξηγήσεις της, που πιθανολογείται ότι θα παραδώσουν οι συνήγοροί της στις διωκτικές αρχές μετά την προθεσμία για την λήψη αντιγράφων της δικογραφίας, αναμένεται να υποστηρίξει ότι ισχυρίστηκε και κατά την απολογία της για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με θύμα την 9χρονη κόρη της Τζωρτζινα.

Ο βασικός ισχυρισμός της θα είναι πως δεν διέπραξε κανένα αδίκημα σε βάρος των παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, όπως είχε πει απολογούμενη για τη Τζωρτζίνα, όπου είχε αναφέρει ότι δεν της έδωσε εκείνη κεταμίνη [4], υποδεικνύοντας τους γιατρούς ως πιθανά υπεύθυνους για τη χορήγηση της φονικής δόσης.

Όπως, άλλωστε, είχε πει από την αρχή ο εκ των δικηγόρων της 33χρονης,Όθων Παπαδόπουλος, η Ρούλα Πισπιρίγκου «δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί ότι αφαίρεσε τη ζωή των παιδιών της».

 Να οδηγηθεί η υπόθεση σε δίκη

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» [5]εξέφρασε την άποψη ότι η υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί το ταχύτερο δυνατό στο ακροατήριο. σχολίασε τις εξελίξεις μετά το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα λέγοντας ότι «πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις ανακριτικές αρχές και στην αστυνομία που κάνει την προανάκριση που θα έχει όσο καλύτερα ολοκληρωμένη τη δικογραφία ώστε όταν οδηγηθεί στο δικαστήριο,να πέσει φως στο τι έχει γίνει».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «τα εγκλήματα τελούνται και με πράξεις και με παραλείψεις». Ο κ.  Πάκος δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «όταν εξελιχθεί μια δίκη μπορεί στη διάρκειά της να αποκαλυφθούν στοιχεία και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και άλλοι άνθρωποι, είτε για πράξεις είτε για παραλλείψεις».

Διαβάστε επίσης:

Ψάχνουμε τον εγκληματία του αιώνα για τον θάνατο των τριών παιδιών. Είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου; [3]

Πανελλήνιες 2022: Η Κατερίνα Βάβουλα από την Νάξο “σάρωσε” με δυο 20αρια και με 19.575 μόρια ετοιμάζεται για Ιατρική! [6]

Γεν. Γρ. Βιομηχανίας: Ανακαλείται παιχνίδι από την ελληνική αγορά – Δείτε για ποιο πρόκειται [7]