Το αντίο του αστυνομικού στον προσφυγόπουλο που κάηκε στη Μυτιλήνη: » Ήρθες αγγελάκι μου και τύλιξες αυτά τα δυο χεράκια…»

Με μια συγκινητική του ανάρτηση στο Facebook επέλεξε ο αστυνομικός Κωνσταντίνος Βαγγελής που υπηρετεί στη Λέσβο να αποχαιρετίσει το άτυχο προσφυγόπουλο, τον 5χρονο Bares από το Ιράκ, που βρήκε τραγικό θάνατο όταν μέσα στη σκηνή που ζούσε με τη γιαγιά του στο hot spot της Μόριας έγινε έκρηξη γκαζιού όταν η γιαγιά του πήγε να μαγειρέψει μέσα στη νύχτα. Ο αστυνομικός αποχαιρετά τον μικρό του φίλο με μια ανάρτηση που συγκινεί και δίνει μαθήματα ανθρωπιάς σε όλους μας αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Σε είχα συντροφιά δύο μήνες με περίμενες είχα δεν είχα κάτι να σου φέρω, τρύπωνες στην αγκαλιά μου και έμενες εκεί«.

8

Η ανάρτηση του αστυνομικού έχει ως εξής:
Δυο λόγια για τον Bares…έναν μικρό Άγγελο από το Ιράκ που δεν πρόλαβε τη Ζωή… Ήρθες αγγελάκι μου και τύλιξες αυτά τα δυο χεράκια γύρω μου στη δεύτερη υπηρεσία που έκανα στο νησί. Κι από τότε σε είχα σε κάθε βάρδια μαζί μου…Σε είχα συντροφιά δυο μήνες με περίμενες είχα δεν είχα κάτι να σου φέρω, τρύπωνες στην αγκαλιά μου και έμενες εκεί. Και σήμερα με πήραν οι συνάδελφοι και μου είπαν ότι εσύ ήσουν η ψυχούλα που κάηκε προχτές στη φωτιά της Μόριας, το Ψυχοπαίδι….. Πλήρωσες ακριβά το Ευρωπαϊκό όνειρο των γονιών σου, τον πόλεμο, την προσφυγιά….. Έγινες εσύ το Θύμα και που είναι οι Θύτες; Καλό Ταξίδι Αγγελάκι μου, μακάρι να μπορούσα να σε ξανακούσω να τρέχεις στην κατηφόρα και να φωνάζεις Police ή μάλλον όπως το έλεγες Pulice……».