Το «Απίθανοι 2» δεν είναι μόνο φοβερό, αλλά αποτελεί και ωδή στον σύγχρονο μπαμπά

«Οι Απίθανοι 2» είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα σίκουελ των τελευταίων ετών. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, πέρασαν ήδη 14 χρόνια από την πρώτη ταινία, η οποία όχι μόνο εντυπωσίασε κοινό και κρητικούς, αλλά και βραβεύτηκε με δύο Όσκαρ. Έβαλε, λοιπόν, τον πήχη ψηλά και τις προσδοκίας μας ακόμα ψηλότερα!

Στη δεύτερη ταινία, λοιπόν, την οποία είχαμε την τύχη να απολαύσουμε χθες στην πρώτη της δημοσιογραφική προβολή, η ιστορία δεν απέχει πολύ από το αναμενόμενο: Οι «κακοί» -που αρχικά προσποιούνται τους καλούς- απειλούν τον κόσμο  και η οικογένεια των Απίθανων που όλα αυτά τα χρόνια απείχε από τα υπερ-ηρωικά της καθήκοντα επανέρχεται δυναμικά. Αυτή τη φορά, όμως, η πρόκληση απευθύνεται στη μαμά –την Elastigirl, η οποία αναγκάζεται να αναθέσει όλους τους οικιακούς και γονεϊκούς της ρόλους στον σύζυγό της Mr. Incredible, προκειμένου εκείνη να αποδείξει ότι μπορεί ακόμα να είναι και σούπερ-ήρωας (ποια μαμά δεν είναι;)!

Γιατί ζητάνε από τη μαμά να «σώσει τον κόσμο» και όχι από τον μπαμπά; Βασικά γιατί ο μπαμπάς είναι… ζημιάρης και φοβούνται, ότι θα τα κάνει μαντάρα!

Την ώρα, λοιπόν, που η γυναίκα  του καβαλά μια απίστευτη μοτοσυκλέτα και σπεύδει να πολεμήσει το έγκλημα, ο Bob «πολεμά» με τις δουλειές που κάθε μη εργαζόμενος γονιός καλείται να φέρει σε πέρας: πρέπει να καθαρίσει, να μαγειρέψει, να βοηθήσει τα παιδιά με τα μαθήματά τους… Και παρόλο που προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί, οι άπειρες ευθύνες τον οδηγούν τελικά στα όρια της κατάρρευσης! Γιατί το να είσαι γονιός είναι δύσκολο –ειδικά όταν το μικρότερο παιδί σου μεταμορφώνεται σε… αληθινό δαίμονα!

Να το δω;

Οι Απίθανοι 2 «βγαίνουν» σήμερα στους κινηματογράφους και η εισπρακτική τους επιτυχία είναι δεδομένη. Το εντυπωσιακό animation της Pixar θα ενθουσιάσει σίγουρα τους γονείς –ειδικά τις μαμάδες. Οι δε μπαμπάδες είτε θα ταυτιστούν γιατί θα αναγνωρίσουν πολλά σημεία του αυτού τους είτε θα… προβληματιστούν. Όσο για τα παιδιά, καθώς η ταινία περιλαμβάνει αρκετές «σκληρές» σκηνές και συχνές αναφορές σε σκοτωμούς που μπορεί να «αγχώσουν» ένα μικρό παιδί, γνώμη μας είναι ότι απευθύνεται σε ηλικίες άνω των 10 ετών. Πέρα από αυτό, ναι! Να το δείτε!