Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Tο απολυτίκιο των Θεοφανίων: Ακούστε και διαβάστε τα λόγια που συνοδεύουν τον αγιασμό των υδάτων

Tο απολυτίκιο των Θεοφανίων: Ακούστε και διαβάστε τα λόγια που συνοδεύουν τον αγιασμό των υδάτων

theofania1'Eν 'Iορδάνη βαπτιζομένου σου, Κύριε, ή τἤς Τριάδος έφανερώθη προσκύνησις. Τοῦ γάρ Γεννήτορος ή φωνή προσεμαρτύρει σοι, ὰγαπητόν σε Yἱόν ὀνομάζουσα. Καί τό Πνεῦμα έν εἴδει περιστερᾶς έβεβαίου τοῦ λόγου τό ὰσφαλές. ‘O επιφανείς, Χριστέ ὸ Θεός, καί τόν κόσμον φωτίσας, δόξα σοι.

Απόδοση στη νεοελληνική γλώσσα

Όταν βαφτιζόσουν Κύριε στον Ιορδάνη, φανερώθηκε η Αγία Τριάδα. Τότε η φωνή του Πατέρα σου ακούστηκε να σε ονομάζει αγαπητό του Yιό. Αλλά και το Άγιο Πνεύμα παρουσιάστηκε σαν περιστέρι και βεβαίωνε την αλήθεια αυτού του λόγου. Χριστέ και Θεέ μας, που φανερώθηκες και φώτισες τον κόσμο, να είσαι δοξασμένος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter