Αρχική Νέα Το άρθρο της Beyoncé για την ισότητα των δύο φύλων κάνει το γύρο του κόσμου

Το άρθρο της Beyoncé για την ισότητα των δύο φύλων κάνει το γύρο του κόσμου

Beyonce-Knowles-white-dressΠολλοί λένε ότι οι γυναίκες είναι εκείνες που διευθύνουν τον κόσμο, αλλά η Beyoncé έρχεται να επισημάνει ότι δεν έχουν τα απαραίτητα μέσα για να το αποδείξουν.

Πιο συγκεκριμένα, η διάσημη τραγουδίστρια έγραψε ένα δοκίμιο που έχει ως στόχο την τεκμηρίωση των κοινωνικών τάσεων και τις επιπτώσεις τους στο γυναικείο φύλο.

Το άρθρο με τίτλο «Η ισότητα των δύο φύλων είναι μύθος» συμπεριλαμβάνεται στην έρευνα της δημοσιογράφου και πρώην πρώτης κυρίας της Καλιφόρνια Maria Shriver, η οποία εξετάζει το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών-γυναικών και επικεντρώνεται στα ζητήματα των δεκάδων εκατομμυρίων οικονομικά ανασφάλιστων γυναικών στην Αμερική.

“Ο μύθος σχετικά με την ισότητα των δύο φύλων πρέπει να σταματήσει να αναπαράγεται. Σήμερα οι γυναίκες αποτελούν το ήμισυ του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ, αλλά η μέση εργαζόμενη κερδίζει μόνο το 77% των χρημάτων που κερδίζει ο άνδρας εργαζόμενος. Η ισότητα θα επιτευχθεί όταν άνδρες και γυναίκες αρχίσουν να αμείβονται ισόποσα και να είναι ισάξιοι σεβασμού. Οι γυναίκες καλύπτουν περισσότερο από το 50% του πληθυσμού και των ψηφοφόρων. Πρέπει να απαιτήσουμε όλοι να λαμβάνουν το 100% των ευκαιριών τους”, αναφέρει σε απόσπασμα του δοκιμίου η τραγουδίστρια της ποπ.

Η Beyoncé δεν είναι η μόνη διάσημη που συμμετείχε με το άρθρο της στην έρευνα. Η Eva Longoria και η Jennifer Garner έγραψαν τα δικά τους δοκίμια για τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες των Λατίνων γυναικών και την ενεργοποίηση απέναντι στη φτώχεια, αντίστοιχα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.