Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Το αρχείο της ΕΡΤ ετοίμασε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου

Το αρχείο της ΕΡΤ ετοίμασε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου

Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή την 42η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, παρουσιάζει ένα ιστορικό αφιέρωμα μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ στη διεύθυνση http://bit.ly/1QqlLos. Στη συγκεκριμένη διεύθυνση έχει αναρτηθεί το ντοκιμαντέρ του Ηλία Μασούρα «ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΠΕΡΑΤΕΡ», παραγωγής 1978. Το ντοκιμαντέρ βασίζεται σε κινηματογραφικά ντοκουμέντα επαγγελματιών οπερατέρ, οι οποίοι κατέγραψαν με την κάμερά τους τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Τις μαρτυρίες τους καταθέτουν στην κάμερα οι Σ. Σινανίδης, Β. Μάλλιος, Ν. Πατσαβός, Κ. Βελογιάννης, Γ. Καλοβύρνας και Α. Κουραντ. Την εκπομπή προλογίζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παπαναγιώτου.

Στην ίδια διεύθυνση διατίθεται φωτογραφικό υλικό από το Αρχείο του φωτορεπόρτερ Αριστοτέλη Σαρρηκώστα –κυριότητος ΕΡΤ– ο οποίος κατέγραψε με την κάμερά του σημαντικά στιγμιότυπα από το δραματικό τριήμερο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 18.00, ο Δήμος Βριλησσίων πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Πολυτεχνείο 1973», στο πλαίσιο των μαθημάτων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου (Αίθουσα «Ν. Εγγονόπουλος» - πρώην ΤΥΠΕΤ). Στην εκδήλωση θα προβληθεί ντοκιμαντέρ από το Αρχείο της ΕΡΤ και φωτογραφικό υλικό από το Αρχείο Σαρρηκώστα, ενώ παρεμβάσεις θα κάνουν ο φωτορεπόρτερ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας και ο δημοσιογράφος-εκφωνητής του Ραδιοφωνικού Σταθμού του Πολυτεχνείου Δημήτρης Παπαχρήστος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter