Αρχική Ο Κώστας Κρομμύδας και η κόρη του είδαν και σας προτείνουν «Το αστέρι της Λιλιπούπολης» στο θέατρο Rex - Δείτε τη βαθμολογία του Κώστα Κρομμύδα

«Το αστέρι της Λιλιπούπολης» στο θέατρο Rex - Δείτε τη βαθμολογία του Κώστα Κρομμύδα

FullSizeRender1Μια από τις παραστάσεις που θέλαμε να δούμε ήταν "Το αστέρι της Λιλιπούπολης" των Ρεγγίνας Καπετανάκη και Βασίλη Ρίσβα στο θέατρο Rex, Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη». Στο τέλος του έργου η κόρη μου και η φίλη της που πήραμε μαζί, αναφώνησαν μαζί πως τους άρεσε πολύ αυτό το φανταστικό ταξίδι στα αστέρια. Ο καιρός ήταν πολύ καλός και η βόλτα μας στην οδό Πανεπιστημίου ήταν ό,τι έπρεπε μετά την επέλαση του χιονιού μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα.

Δύο λόγια για την υπόθεση:

Ο Μπρίλης, ένα ξεχωριστό αστέρι του Ουρανού, αποφασίζει να επισκεφτεί τη Γη. Φτάνοντας στην όμορφη χώρα της Λιλιπούπολης, γνωρίζει τα παράξενα πλάσματα που ζουν σε αυτήν. Μετά από αρκετές περιπέτειες, πέφτει στη θάλασσα και εκεί συναντά τον Αστερία και το Μέμο, το χταπόδι. Έτσι ξεκινά μια ξεχωριστή φιλία. Τα δύο πλάσματα του νερού τον υποδέχονται στον κόσμο τους και, αφού αποκτήσουν μαζί συναρπαστικές εμπειρίες, τον βοηθούν να γυρίσει πίσω στον ουρανό, μαζί με ένα υπέροχο δώρο που ο Αστερίας προσφέρει στον αγαπημένο φίλο του.

FullSizeRender3Η δεύτερη παιδική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου για φέτος είναι το «Το αστέρι της Λιλιπούπολης». Ένα έργο που ανήκει στον κύκλο παραμυθιών της Λιλιπούπολης, αλλά είναι «ντυμένο» από νέα τραγούδια του Δημήτρη Μαραγκόπουλου. Μαζί με την Ρεγγίνα Καπετανάκη έκριναν ότι η μορφή της παλιάς εκδοχής της Λιλιπούπολης είχε πλέον κάνει τον κύκλο της, κι έτσι αποφάσισαν να ανανεώσουν και να δημιουργήσουν νέα τραγούδια και μουσικές.

Η σκηνή του θεάτρου Rex είναι από τις πιο σύγχρονες της χώρας. Παρέχει πολλές δυνατότητες για να ζωντανέψουν πολλές και όμορφες εικόνες επί σκηνής. Παρακολουθήσαμε, λοιπόν, με μεγάλη προσμονή τη νέα ματιά στο κλασικό αυτό έργο. Σε γενικές γραμμές είναι από τις καλές παραστάσεις που έχουμε δει φέτος, χωρίς όμως να μπορώ να πω ότι μας εντυπωσίασε. Ίσως γιατί από τον τίτλο και μόνο είχαμε ανεβάσει πολύ ψηλά τις προσδοκίες μας.

FullSizeRender2Έχω γράψει και παλαιότερα πως η εθνική σκηνή της χώρας θα πρέπει να κάνει μια σοβαρή επένδυση στην παιδική της σκηνή, δημιουργώντας ή βρίσκοντας ένα χώρο που να είναι εντελώς κατάλληλος για παιδιά. Στις υπάρχουσες σκηνές δεν είναι πάντα εύκολη η παρακολούθηση των παραστάσεων, ειδικά αν μπροστά από κάποιο παιδί καθίσει ένας ενήλικας κρύβοντάς του όλη την ορατότητα προς τη σκηνή. Θα πρέπει λοιπόν, κάποια στιγμή, να δημιουργηθεί ένας τέτοιος χώρος όπου θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες δράσεις που αφορούν παιδιά πέρα από το στενό πλαίσιο των παιδικών παραστάσεων.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να σας παροτρύνω να πηγαίνετε με τα παιδιά σας στο θέατρο. Οι κρατικές σκηνές εγγυώνται τουλάχιστον πως θα παρακολουθήσετε καλοδουλεμένες παραστάσεις. Ενημερωθείτε είτε από την εδώ στήλη, είτε από όπου μπορείτε, και παρακολουθήστε την πληθώρα καλών παιδικών παραστάσεων που παίζονται.

Βαθμολογία παράστασης:  8/10

krommydas-photo111-111

ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ
ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
www.kostaskrommydas.gr

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.