Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Το άχρηστο γίνεται χρήσιμο μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων (18/6)

Το άχρηστο γίνεται χρήσιμο μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων (18/6)

afisa_max1Εγκαινιάζεται σήμερα Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 στις 19.00 στη Νέα Παραλία (στο 3ο κατά σειρά Γυάλινο Περίπτερο - πλησίον του Κήπου των Εποχών) η έκθεση εικαστικών δημιουργιών με έργα που έχουν ως βάση ανακυκλώσιμα υλικά και άχρηστα αντικείμενα με την οποία ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 4ου Greenparty, για το περιβάλλον.

Η έκθεση με τίτλο «Ανακύκλωση & Φαντασία» θα διαρκέσει έως και τις 30 Ιουνίου και αποτελεί την τρίτη και τελευταία δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών, αφού προηγήθηκαν δύο γιορτές γειτονιάς και ένα τριήμερο περιβαλλοντικό φεστιβάλ.

Περιλαμβάνει δημιουργίες του Σωματείου Τέχνης «Μορφογέννεσις», που έχουν ως βάση τα ανακυκλώσιμα και άχρηστα αντικείμενα, δίνοντας μια νέα ιδέα αξιοποίησής τους και συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αποφόρτιση του περιβάλλοντος από τα σκουπίδια.

Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε: "Στο 4ο Greenparty δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση απλών τρόπων κατασκευής και παρασκευής καθημερινών προϊόντων από φυσικά υλικά. Συνεχίζουμε την παρουσίαση των μεθόδων αυτών και στην έκθεση του σωματείου τέχνης Μορφογέννεσις και του δημιουργού Γιώργου Κοσμίδη που συνεργάζονται με το δήμο Θεσσαλονίκης και διαχρονικά με την δράση τους στηρίζουν περιβαλλοντικές και οικολογικές δράσεις μέσα από δημιουργίες που γίνονται αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά."

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ στη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης θα γίνονται ξεναγήσεις στα εκθέματα καθημερινά, κατά τις ώρες 18:00- 21:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 12:00 έως και τις 21:00.

Τα μέλη του «Μορφογέννεσις» συνεργάζονται με το Δήμο Θεσσαλονίκης εδώ και δύο χρόνια, με δράσεις βιωματικής μάθησης σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και σε επιλεγμένες περιβαλλοντικές δραστηριότητες που υλοποιούνται από το Δήμο Θεσσαλονίκης σε γειτονιές της πόλης. Κύριο αντικείμενό τους είναι η μεταποίηση και ανακύκλωση χρησιμοποιημένων υλικών, τα οποία, παρόλο που για αρκετούς θεωρούνται σκουπίδια, η φαντασία των καλλιτεχνών τα μεταμορφώνει σε έργα τέχνης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.