Αρχική InfoDad Το διαζύγιο επηρεάζει αρνητικά την υγεία του άντρα

Το διαζύγιο επηρεάζει αρνητικά την υγεία του άντρα

depressed-man-mainΈνα διαζύγιο πέρα από το γεγονός ότι μπορεί να πληγώσει συναισθηματικά τους εμπλεκόμενους, επιφέρει σοβαρά προβλήματα υγείας ιδιαίτερα στους άντρες.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Men’s Health, τα ποσοστά θνησιμότητας είναι υψηλότερα στους διαζευγμένους, ενώ φαινόμενα όπως η κατάχρηση ουσιών, η κατάθλιψη και η έλλειψη κοινωνικότητας είναι επίσης συνήθη.

Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι το ποσοστό αυτοκτονίας στους χωρισμένους και μόνους άντρες ανέρχεται σε 39% σε σχέση με τους παντρεμένους, καθώς τείνουν να συμμετέχουν σε επικίνδυνες δραστηριότητες οι οποίες αυξάνουν τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου.

Ύστερα από σχετικές έρευνες, οι επιστήμονες καταλήγουν ότι η σωστή διατροφή, η άσκηση και ο απαιτούμενος ύπνος μπορούν να αποτελέσουν κατάλληλη θεραπεία. Επιπλέον, παρακινούν τους γιατρούς να παραπέμπουν τους πάσχοντες σε κατάλληλα κέντρα απεξάρτησης από το αλκοόλ και άλλες ουσίες, σε συμβούλους ή άλλους ειδικούς ψυχικής υγείας και σε ομάδες υποστήριξης διαζευγμένων.

Ο καθηγητής και πρόεδρος της διεθνούς κοινότητας για την υγεία των αντρών Ridwan Shabsigh αναφέρει: “Η κοινή γνώμη και τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν τους άντρες σκληρούς, ανθεκτικούς και λιγότερο ευάλωτους στα ψυχολογικά τραύματα σε σχέση με τις γυναίκες. Η αλήθεια είναι ότι επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από αρνητικά γεγονότα, όπως το διαζύγιο, η χρεωκοπία, ο πόλεμος και το πένθος. Πρόκειται για ένα ζήτημα που απαιτεί περαιτέρω έρευνα προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη θεραπεία”.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.