Αρχική InfoMommy Σχέσεις Το δίλημμα του Αγίου Βαλεντίνου

Το δίλημμα του Αγίου Βαλεντίνου

Να γιορτάζει κανείς ή να μη γιορτάζει; Ιδού η απορία… ένα σαιξπηρικό ερώτημα όπως ακριβώς ταιριάζει σε μια παράδοση που τις ρίζες της βρίσκουμε στο μεσαίωνα. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αφορά μια ημέρα αγάπης και πιο συγκεκριμένα αφορά τη συντροφική αγάπη, για αυτό και πιο συχνά τη συναντάμε ως την ημέρα των ερωτευμένων. Οι αντιλήψεις όμως των ανθρώπων, ως προς τον εορτασμό της ημέρας αυτής, ποικίλουν από την απόλυτη απόρριψη της όπως «Είναι μια εμπορική γιορτή και τίποτε άλλο» έως την απόλυτη μυθοποίηση της «Δε θα το αντέξω να μη κάνω κάτι του Αγίου Βαλεντίνου». Πώς προκύπτει ένα τόσο μεγάλο χάσμα αντιλήψεων; Η ιδιοσυγκρασία μας, οι εμπειρίες μας, τα πιστεύω μας, αλλά και η διάθεσή μας επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα γύρω μας, και ως εκ τούτου τη συμπεριφορά μας και τις αντιδράσεις μας τονίζει η Ιόλα Αλ-Μπάχρι Ψυχολόγος – Επαγγελματικός Σύμβουλος. Ως διαφορετικοί άνθρωποι λοιπόν διαφέρουν και οι αντιλήψεις μας. Αυτό ίσως είναι πιο έντονο ειδικά όταν συναντάμε αμφιλεγόμενα ζητήματα, όπως είναι και η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και ο εορτασμός της. Ας δούμε λοιπόν έναν αντίλογο στις πιο συνηθισμένες αντιλήψεις που συναντάμε αναφορικά με τη μέρα αυτή:

«Δεν είναι γιορτή!»

Σίγουρα δεν αποτελεί μια από τις γιορτές που από πολιτιστική ή θρησκευτική άποψη έχουμε μάθει να γιορτάζουμε. Δεν είναι τα γενέθλια ή η γιορτή μας ούτε μια σημαντική θρησκευτική ή εθνική επέτειος. Από την άλλη όμως αφορά μια ημέρα αφιερωμένη στην αγάπη σχεδόν σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως τόσες άλλες παγκόσμιες ημέρες που αν ανοίξουμε μια ατζέντα σίγουρα η ύπαρξη τους θα μας εκπλήξει. Μια σημαντική βέβαια διαφορά είναι ότι ίσως είναι από τις πιο γνωστές αλλά και δημοφιλείς γιορτές καθώς είναι από τις ελάχιστες γιορτές που δεν μπορείς με τίποτε να ξεχάσεις!

Διαβάστε περισσότερα στο Infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.