Αρχική Περιβάλλον Το Ekó House είναι αυτόνομο, ανεξάρτητο και απόλυτα φιλικό στο περιβάλλον και τους κατοίκους του.

Το Ekó House είναι αυτόνομο, ανεξάρτητο και απόλυτα φιλικό στο περιβάλλον και τους κατοίκους του.

eko house

Το ηλιακό σπίτι που εμπνεύστηκαν οι Βραζιλιάνοι από τα σπίτια της φυλής Τουπί-Γκουαρανί, τους έκαναν να ξεχωρίσουν στο Ηλιακό Δέκαθλο 2012. Οι 20 ομάδες που έλαβαν μέρος κλήθηκαν να ενσωματώσουν λύσεις υψηλής τεχνολογίας σε κατοικίες που τροφοδοτούνται από ηλιακή ενέργεια.
Το Ekó House είναι μια κατασκευή που μεγιστοποιεί την ενεργειακή αποδοτικότητα, την άνεση και την ασφάλεια. Στόχος των σχεδιαστών ήταν εκτός από όλα αυτά, το σπίτι να δίνει στους κατοίκους του τη δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους σε μεγάλους κοινόχρηστους χώρους που επικοινωνούν με το περιβάλλον όπως ακριβώς κάνει και η φυλή Τουπί-Γκουαρανί.

Το Ekó House δημιουργήθηκε από σανίδες πεπιεσμένου ξύλου, έχει μια χαρακτηριστική βεράντα που σέβεται την βραζιλιάνικη παράδοση και εναλλάσσονται οι ιδιωτικοί με τους κοινόχρηστους χώρους.

Η ενέργεια προέρχεται από φωτοβολταϊκά στη στέγη, ενώ τα μηχανικά, υδραυλικά και κλιματιστικά συστήματα περιέχονται σε μια μηχανική ντουλάπα.
eko house
Η προσπάθεια κατασκευής μιας ανεξάρτητης κατοικίας που σέβεται τον περιβάλλοντα χώρο επεκτείνεται και στα συστήματα ύδρευσης και διαχείρισης απορριμμάτων.

Ένας τεχνητός υγρότοπος επεξεργάζεται τα λύματα της κατοικίας τα οποία είναι περιορισμένα καθώς μια τουαλέτα-κομποστοποιητής δεν απαιτεί νερό και η κουζίνα είναι σχεδιασμένη με τρόπο ώστε να γίνεται η βέλτιστη δυνατή διαχείριση απορριμμάτων και ανακύκλωση. Ο τεχνητός υγρότοπος είναι ένα πολύπλοκο σύστημα επεξεργασίας λυμάτων στο οποίο λύματα, φυτά, ζώα, μικροοργανισμοί και το περιβάλλον (ήλιος, έδαφος και αέρας) αλληλεπιδρούν με στόχο τον καθαρισμό των λυμάτων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter