Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Το ελαιόλαδο αποδεικνύεται ευεργετικό για τα οστά

Το ελαιόλαδο αποδεικνύεται ευεργετικό για τα οστά

olive-oil-storeΣύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης το ελαιόλαδο αποδείχθηκε ευεργετικό για τα οστά.

Κατά τη διάρκεια ενός διετούς προγράμματος, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερο ελαιόλαδο έχουν υψηλότερα επίπεδα οστεοκαλσίνης.

Πρόκειται για μία πρωτεΐνη που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας σχηματισμού των οστών. Οι υψηλοί δείκτες οστεοκαλσίνης στον οργανισμό μαρτυρούν την ύπαρξη δυνατών οστών.

homeslide8Λέγεται ότι η οστεοκαλσίνη εμποδίζει την αντίσταση στην ινσουλίνη, με αποτέλεσμα το σώμα να γίνεται ευάλωτο στις επιδράσεις της ορμόνης. Η συγκεκριμένη αυτή θεωρία έχει συνδεθεί με ασθενέστερα οστά.

Μία άλλη ελληνική μελέτη αποκάλυψε ότι μία διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο και με χαμηλή περιεκτικότητα σε κόκκινο κρέας συνδέεται με την καλύτερη οστική πυκνότητα στις ενήλικες γυναίκες. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες είναι πιθανόν να ευθύνονται γι’ αυτό.

Μάλιστα, είναι γεγονός ότι τα ποσοστά της οστεοπόρωσης είναι χαμηλότερα στη Μεσόγειο, όπου η παραδοσιακή διατροφή είναι πλούσια σε ελιές και ελαιόλαδο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter