Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Το ελληνικό μαθηματικό δαιμόνιο είναι εδώ! Με 17 μετάλλια επέστρεψαν οι φοιτητές από το διαγωνισμό Seemous

Το ελληνικό μαθηματικό δαιμόνιο είναι εδώ! Με 17 μετάλλια επέστρεψαν οι φοιτητές από το διαγωνισμό Seemous

foitites_2Πρώτη αναδείχθηκε η Ελλάδα στον φοιτητικό μαθηματικό διαγωνισμό SEEMOUS 2015. Η ελληνική αποστολή κατέκτησε συνολικά 17 μετάλλια: 5 χρυσά, 5 αργυρά και 7 χάλκινα. Επίσης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Μαθηματικό) αναδείχθηκε πρώτο πανεπιστήμιο όλου του διαγωνισμού, με συνολικά 5 μετάλλια (4 χρυσά και 1 ασημένιο).

Χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι: Κωνσταντίνος Τσίνας (ΕΚΠΑ), Φαίδων Ανδριόπουλος (ΕΚΠΑ), Αθηναγόρας-Στυλιανός Σκιαδόπουλος (ΕΜΠ), Κωνσταντίνος Ψαρομήλιγκος (ΕΚΠΑ) και Ζαχαρίας (Χάρης) Τσαμπασίδης (ΕΚΠΑ).

Αργυρά μετάλλια κατέκτησαν οι: Μιχαήλ Σαράντης (ΕΚΠΑ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος (ΑΠΘ), Βασίλειος Γκούμας (ΕΜΠ), Αντώνιος Ζητρίδης (ΕΜΠ) και
Φοίβος Κατσετσιάδης (ΑΠΘ).

Χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι: Νικόλαος Μουζάκης (ΕΜΠ), Ανάργυρος Μουζάκης (ΕΜΠ), Νικόλαος Σαχπελίδης- Μπρόζος (ΔΠΘ), Νικόλαος Καράμπελας (ΑΠΘ), Αλέξανδρος Τσιρώνης (ΑΠΘ), Σπυρίδων Καραμολέγκος (ΔΠΘ) και Ευδοκία Μήτσιου (ΔΠΘ).

Ο SEEMOUS (South-Eastern European Mathematics Olympiad for University Students) είναι ένας μαθηματικός διαγωνισμός που αφορά πρωτοετείς και δευτεροτείς φοιτητές. Ξεκίνησε το 2007 και σιγά σιγά απέκτησε κύρος στους μαθηματικούς κύκλους. Οι φοιτητές διαγωνίζονται μια ημέρα σε 4 προβλήματα, τα οποία είναι μεταφρασμένα στη γλώσσα του κάθε διαγωνιζόμενου και αφορούν στην ύλη κυρίως του Απειροστικού Λογισμού και της Γραμμικής Άλγεβρας και δευτερευόντως της Βασικής Άλγεβρας, της Πραγματικής Ανάλυσης, της Συνδυαστικής και της Θεωρίας Αριθμών. Ο διαγωνισμός διεξάγεται κάθε χρόνο το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Πηγή: goodnews.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter