Το εμβληματικό “ατρόμητο κορίτσι” της Νέας Υόρκης πλέον φορά τον δαντελένιο γιακά της Ruth Bader Ginsburg

Ένας ολόκληρος πλανήτης τιμά την Ruth Bader Ginsburg, την κορυφαία γυναίκα δικαστή του Αμερικανικού Ανώτατου Δικαστηρίου, και υπέρμαχο των δικαιωμάτων της γυναίκας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 87 ετών πριν από μερικές ημέρες, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Μεταξύ των εκδηλώσεων και των αναφορών στη μνήμη της, ξεχωρίζει ένα διακριτικό χαρακτηριστικό της που τοποθετήθηκε στο άγαλμα του “ατρόμητου κοριτσιού” της Νέας Υόρκης, το οποίο βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο της Wall Street.

Τι είναι το “Ατρόμητο Κορίτσι”

Το “Fearless Girl”, όπως ονομάζεται το ορειχάλκινο γλυπτό ύψους 127 εκατοστών, τοποθετήθηκε στις 7 Μαρτίου 2017 στη Νέα Υόρκη, με τη σύμφωνη γνώμη της δημαρχίας, από την εταιρία διαχείρισης μετοχών State Street Global Advisors.

Ο χρηματοπιστωτικός όμιλος πήρε αυτή την απόφαση για να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας εκστρατείας για την παρότρυνση των εταιριών στις οποίες επενδύει να αυξήσουν τον αριθμό των γυναικών στα διοικητικά τους συμβούλια.

Η εικόνα του μικρού κοριτσιού έκανε ταχύτατα τον γύρο του κόσμου, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που το ταύτισαν με σύμβολο των δικαιωμάτων των γυναικών απέναντι στη διακυβέρνηση Τραμπ, που κατηγορείται ότι θέλει να τα περιορίσει.

Παραμένει άγνωστο το ποιος τοποθέτησε το χαρακτηριστικό αξεσουάρ, τον δαντελένιο γιακά, της δικαστή Ginsburg, στο εντυπωσιακό άγαλμα, πάντως οι ιδιοκτήτες του συμφώνησαν, ότι η κίνηση ήταν άκρως επιτυχημένη, προκειμένου να αναδείξει «την αξιοθαύμαστη ζωή και την κληρονομιά που αφήνει πίσω της η Δικαστής Ginsburg».

πηγή: ScaryMommy