Το επίδομα τέκνων σε 7.000 δικαιούχους τέλος Μαρτίου

oga-oikogeneia-570-800x533Στις 26 ή 27 Μαρτίου θα γίνει η νέα πληρωμή για το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ του 2013 σε μόνο 7.000 δικαιούχους από τους 48.000 που εκκρεμούσε ο έλεγχος αφού ακόμη και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί σε χιλιάδες αιτούντες ο έλεγχος των διορθώσεων του εντύπου Α21.

Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν έλεγχο στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ για τα επιδόματα που λαμβάνουν (επίδομα τέκνων, τριτέκνων και πολυτέκνων) ώστε να δουν εαν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για την διόρθωση που έχουν κάνει στο Α21 μέσω taxisnet . Η προθεσμία για τις διορθώσεις αλλά και τυχόν νέες αιτήσεις έληγε στις 28 Φεβρουαρίου ενώ ακόμη και διορθώσεις που έχουν γίνει πολύ πριν δεν φαίνονται στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου του ΟΓΑ να έχουν εκκαθαριστεί.

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος ενημερώνει τους αιτούντες εάν δεν πληρούνται τελικά τα κριτήρια για τα επιδόματα και τελικά δεν θα τα λάβουν καθόλου. 168.000 ήταν αυτοί που έκαναν αίτηση αλλά μετά την διασταύρωση των εισοδημάτων τους δεν πληρούσαν τα κριτήρια.  Ο έλεγχος γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (ww.oga.gr) και ο δικαιούχος χρειάζεται μόνο το ΑΦΜ του και τον αριθμό αίτησης Α21. Τον αριθμό της αίτησης Α21 για το επίδομα παιδιών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν στο προσωπικό λογαριασμό τους στο taxisnet και συγκεκριμένα στην ειδική εφαρμογή για τα νέα επιδόματα στήριξης τέκνων.