Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Μέρα Μουσικής (21/6/14)

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Μέρα Μουσικής (21/6/14)

moyseio
Τo Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 τo Εθνικό Αρχαιολογικό Moυσείο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μουσικής του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Δήμο Αθηναίων γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με δύο πρωινές συναυλίες στην Αίθουσα του Βωμού (Πατησίων 44) και μία βραδινή στον προαύλιο χώρο του Μουσείου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Ώρα 11.00: Συναυλία της Μικτής Χορωδίας των Υπαλλήλων Τραπέζης της Ελλάδος, με έργα Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ramirez, Denza, Frank, Handel και Verdi. Τη χορωδία διευθύνει ο συνθέτης και μαέστρος Κώστας Θ. Ευαγγελάτος και την συνοδεύει στο πιάνο η σολίστ Ευγενία Βοτανοπούλου.
Ώρα 12:30: Συναυλία των Μουσικών Συνόλων και του Φωνητικού Συνόλου του Σύγχρονου Ωδείου Αθηνών. Θα παρουσιαστούν έργα των Schedrin, Doppler, Μακροπόδη, Bach-Busoni, Frescobaldi, Rosselli, Handel, Καστρινού, Χατζηδάκι κ.α. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Δημήτρης Μακροπόδης. Διεύθυνση Φωνητικού Συνόλου: Γεώργιος Κόγκος.
Η παρακολούθηση των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες του Μουσείου.
Ώρα 21:00: Στον προαύλιο χώρο του Μουσείου φιλοξενείται η Συναυλία «Από τον Πίνδαρο, στον Henry Purcell, στο παρόν…» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Ένα μουσικό ταξίδι που αποτελεί διάλογο μεταξύ των αρχαίων φιλοσόφων και των σύγχρονων μουσικών του συνθέτη και σολίστα Αντώνη Μιτζέλου με ερμηνευτή το Βασίλη Λέκκα και τη σοπράνο Μαριάνθη Σοντάκη. Συμμετέχει η παιδική χορωδία «Έμπνευσις».
http://www.opanda.gr/?p=3555

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα

www.namuseum.gr
Πληροφορίες στα τηλ. 2132144891 Fax: 2108230800, E-mail: eam@culture.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.