Αρχική InfoTeens Παιχνίδια – Gadgets Το Facebook γίνεται πιο "ελαστικό" για τους ανήλικους

Το Facebook γίνεται πιο "ελαστικό" για τους ανήλικους

facebookΤο Facebook γίνεται ακόμα πιο φιλικό για τους εφήβους καθώς την περασμένη εβδομάδα αποφασίστηκε να άρει τον περιορισμό για το ποιος μπορεί να βλέπει τις δημοσιεύσεις χρηστών ηλικίας κάτω των 18. Όπως ανακοινώθηκε, πλέον οι ανήλικοι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τη ρύθμιση η οποία υπαγόρευε ότι οι δημοσιεύσεις αυτών που δηλώνουν ηλικία κάτω των 18 θα ήταν ορατές μόνο από τους φίλους τους και τους φίλους των φίλων τους.

Σύμφωνα με το Facebook, οι έφηβοι (13-17) είναι μεταξύ των πλέον καταρτισμένων ομάδων ανθρώπων στη χρήση των social media, οπότε και επιθυμούν να ακούγεται η φωνή τους. «Αν και μόνο ένα μικρό τμήμα των εφήβων που χρησιμοποιούν το Facebook μπορεί να επιλέξει να κάνει δημοσιεύσεις σε ευρύ κοινό, αυτή η αναβάθμιση πλέον τους δίνει τη δυνατότητα να μοιραστούν ευρύτερα, ακριβώς όπως σε άλλες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επιπρόσθετα, οι έφηβοι θα έχουν τη δυνατότητα της ενεργοποίησης του «Follow», έτσι ώστε οι δημοσιεύσεις τους να είναι ορατές στις ενημερώσεις άλλων χρηστών, ακόμα και αν αυτοί δεν βρίσκονται στη λίστα των φίλων τους.

Όπως επισημαίνει το Facebook, οι αλλαγές αυτές συνοδεύονται από μία σειρά υπενθυμίσεων και επισημάνσεων έτσι ώστε να διασφαλίζεται το ότι πριν κάνουν «ανοιχτές» δημοσιεύσεις θα έχουν την ευκαιρία να το σκεφτούν άλλη μία φορά. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αλλαγές όσον αφορά στην λειτουργία private messaging του Facebook, καθώς οι ανήλικοι χρήστες θα συνεχίζουν να δέχονται μηνύματα μόνο από τους φίλους και τους φίλους των φίλων τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.