Το Facebook γνωρίζει πριν από τους χρήστες πότε θα χωρίσουν!

facebook-friendΑπό τη στιγμή που οι χρήστες αλλάζουν τα στοιχεία της προσωπικής τους κατάστασης από “σε σχέση” σε “είναι περίπλοκο”, το Facebook είναι σε θέση να γνωρίζει πριν από εκείνους αν θα χωρίσουν!

Σύμφωνα με έρευνα του Cornell University το κοινωνικό δίκτυο μπορεί να διαπιστώσει πόσο ενωμένο είναι ένα ζευγάρι, μελετώντας τους διαδικτυακούς του φίλους. Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη αναλύει τις σχέσεις των ζευγαριών χρησιμοποιώντας γραφήματα και αλγόριθμους.

Οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερους από 1.000.000 χρήστες του Facebook οι οποίοι βρίσκονταν “σε σχέση” και υπολόγισαν πόσο μεγάλος είναι ο αριθμός των φίλων τους και πόσοι από αυτούς είναι κοινοί στα προφίλ τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα ζευγάρια που έχουν τον ίδιο κύκλο διαδικτυακών φίλων είναι λιγότερο πιθανό να παραμείνουν μαζί.

couple-fighting-on-couchΟι σχέσεις διαφορετικών ζευγαριών στο κοινωνικό δίκτυο ελήφθησαν υπόψη συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειας, συναδέλφων και απλών γνωστών. Η ομάδα πίσω από την έρευνα υποστηρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο συνδέονται μεταξύ τους οι φίλοι, ήταν ο τρόπος με βάση τον οποίο μέτρησαν πόσο ισχυρές είναι οι σχέσεις σε τυχαίο δείγμα ζευγαριών.

Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα άτομα με τα δικά τους, ξεχωριστά δίκτυα φίλων, ήταν καλύτερα μέσα σε μία σχέση. Επιπλέον, δεν έχει σημασία πόσο ισχυρό είναι το δέσιμο με συγκεκριμένους φίλους, αλλά είναι σημαντικό να υπάρχει ένα ευρύ φάσμα φίλων στον κοινωνικό σας κύκλο.