Αρχική Infokids Αποδράσεις Summer Camps Αρχείο Το Γαλλικό Ινστιτούτο συνδυάζει μάθηση και πολιτισμό στα θερινά εργαστήρια παιδιών και εφήβων

Το Γαλλικό Ινστιτούτο συνδυάζει μάθηση και πολιτισμό στα θερινά εργαστήρια παιδιών και εφήβων

6203d9c66d40fdc62a6c853514f282fcΗ Γαλλική γλώσσα μιλιέται από περισσότερους από 220 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο. Ταυτόχρονα, είναι η επίσημη γλώσσα σε 32 χώρες σε 5 ηπείρους, η δεύτερη γλώσσα σε διδασκαλία στον κόσμο και η τρίτη γλώσσα που χρησιμοποιείται στο Wikipédia. Μαζί με τα αγγλικά και τα γερμανικά, είναι η επίσημη γλώσσα εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις τρεις έδρες της : Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο και Στρασβούργο.

Εάν θέλετε να προσφέρετε στα παιδιά σας τη δυνατότητα να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες μέσα από καλλιτεχνικά εργαστήρια που διακρίνονται για το υψηλό πολιστικό τους επίπεδο αξίζει να τα εγγράψετε στα θερινά εργαστήρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Έφηβοι και παιδιά θα αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο τους χρόνο ελέω κλεισίματος των σχολείων, εξασκούμενοι στα γαλλικά μέσω καλλιτεχνικών εργαστηρίων πλαισιωμένων από επαγγελματίες Γάλλους.

Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα των θερινών εργαστηρίων:

Για παιδιά και εφήβους

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00΄ – 14.00΄
« Μια φορά κι έναν καιρό… η Μασσαλία! »

Το Γαλλικό Ινστιτούτο προσκαλεί παιδιά και εφήβους σε ένα ταξίδι ανακάλυψης της Μασσαλίας, Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2013 διάρκειας από µια έως δύο εβδοµάδες. Αντλώντας έµπνευση από το παρελθόν και το παρόν της πιο ελληνικής πόλης της Γαλλίας, µια οµάδα γαλλόφωνων καλλιτεχνών και καθηγητών πλαισιώνουν δραστηριότητες στη γαλλική γλώσσα: θέατρο, παιχνίδια, εργαστήρια ζωγραφικής, χορού και µουσικής. Την τελευταία ηµέρα, µικροί και µεγάλοι θα παρακολουθήσουν το θέαµα που θα έχουν ετοιµάσει τα παιδιά και θα παρουσιαστεί στην αυλή και στο auditorium του Ινστιτούτου.

1η εβδοµάδα } Δευτέρα 1η έως Παρασκευή 5 Ιουλίου

4 - 7 ετών

Μουσική ευαισθητοποίηση και παιχνιδίστικες δραστηριότητες:
« Les petits rappeurs de l’Estaque »

8 - 11 ετών
Χορός και πλαστικές τέχνες: « De Cézanne à Roland Petit »

12 - 15 ετών
Παιχνίδια ρόλων και θεατρικός αυτοσχεδιασµός: « De l’Acropole à la Canebière »

2η εβδοµάδα } Δευτέρα 8 έως Παρασκευή 12 Ιουλίου

4 - 7 ετών
Μουσική ευαισθητοποίηση και παιχνιδίστικες δραστηριότητες:
« Les petits rappeurs de l’Estaque »

8 - 11 ετών
Παιχνίδια ρόλων και θεατρικός αυτοσχεδιασµός: « De l’Acropole à la Canebière »

12 - 15 ετών
Χορός και πλαστικές τέχνες: « De Cézanne à Roland Petit »

Τιµή: για µια εβδοµάδα 120 €, για δύο εβδοµάδες 220 €

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
Σίνα 31, 10680 Αθήνα
210 3398 600


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.