Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα «Το γέλιο του παιδιού – το μέλλον του κόσμου» γίνεται Φεστιβάλ στις Σέρρες (26/6)

«Το γέλιο του παιδιού – το μέλλον του κόσμου» γίνεται Φεστιβάλ στις Σέρρες (26/6)

afisa (4)Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ» με την υποστήριξη του Δήμου Σερρών διοργανώνει το παιδικό φεστιβάλ «Το γέλιο του παιδιού – το μέλλον του κόσμου» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί για δωδέκατη συνεχόμενη φορά, την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 και ώρα 21:30, στην Πλατεία Ελευθερίας Σερρών.

Για το 2014 πρόκειται να φιλοξενήσει 6 αποστολές, από τις 24 ως τις 30 Ιουνίου .

«Ξεκίνησε σαν ιδέα όταν αποφασίσαμε ως Σύλλογος να θεσπίσουμε μια γιορτή για τα παιδιά μας με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, με αφορμή τον ερχομό του καλοκαιριού και με διάθεση να φέρουμε σε επαφή κόσμο από διαφορετικά μέρη της γης. Πιστεύουμε πως όταν φροντίζουμε τις ευαίσθητες παιδικές ψυχές και έχουμε χαρούμενα κι ευτυχισμένα παιδιά, τότε θα έχουμε και υγιείς ενήλικες πολίτες και αυτός ο κόσμος θα έχει εξασφαλισμένο μέλλον και συνέχεια.

Καλλιεργούμε την ιδέα της αδερφοσύνης, της αγάπης και της συμφιλίωσης, της ειρήνης και της ευημερίας, της ελπίδας και του ονείρου.
Αγνές μικρές ψυχές συναντώνται και αφήνουν ελεύθερα τα συναισθήματά τους να ξεχειλίσουν. Κάνουν καινούργιες φιλίες, ζουν ένα πενθήμερο ξέγνοιαστο, δημιουργικό, διαφορετικό.

Βλέπουν πως δεν διαφοροποιούνται από άλλα παιδιά στην ηλικία τους, βλέπουν πως όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και ίδιοι μεταξύ τους, έχουν κοινά όνειρα, κοινές ασχολίες, κοινά ενδιαφέροντα.

Ανταλλάσσουν απόψεις, καταπολεμούν οποιοδήποτε αίσθημα ξενοφοβίας και ρατσισμού, νοιώθουν τη χαρά της δημιουργίας, νοιώθουν πληρότητα που η ενασχόληση τους με τον πολιτισμό, γίνεται μια γέφυρα που φέρνει στον τόπο τους παιδιά και νέους από παντού».

Στόχοι:

Φέρνει σε επαφή ανθρώπους από διαφορετικά μέρη της Ευρώπης

Καταπολεμά την ξενοφοβία και το ρατσισμό

Δίνει τη δυνατότητα σε άτομα από ένα λιγότερο προνομιακό περιβάλλον να απολαύσουν πολιτιστικά γεγονότα με ξεχωριστή εικόνα.

Διδάσκει τον εθελοντισμό και την προσφορά

Ωθεί τους νέους να συμμετάσχουν σε σωματεία και να γίνουν σιγά - σιγά ενεργοί πολίτες

Μαθαίνει τη διαφορετικότητα των πολιτισμών και το σεβασμό στις πολιτιστικές ιδιαιτερότητες των λαών

Δημιουργεί καινούργια δίκτυα συνεργασίας με πολλές εκδηλώσεις και γεγονότα

Κρατά σε εγρήγορση τη νεολαία με την προετοιμασία και την υλοποίηση παρόμοιων προγραμμάτων


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.