Αρχική InfoMommy Υγεία Το γιαούρτι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη

Το γιαούρτι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη

Greek-yogurtΗ κατανάλωση ενός γιαουρτιού την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 κατά περισσότερο από ένα τέταρτο, όπως αποκάλυψε νέα μελέτη.

Παρόμοια οφέλη για την υγεία προσφέρουν κι άλλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση.

Η κατανάλωση μέτριας ποσότητας γιαουρτιού σε συνδυασμό με τυρί χαμηλών λιπαρών μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη κατά 24% μέσα σε περίοδο 11 χρόνων.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Cambridge αναφέρουν ότι πρόκειται για την πρώτη στο είδος της μελέτη, όπου οι διατροφικές συνήθειες των συμμετεχόντων καταγράφηκαν εκ των προτέρων, προκειμένου στη συνέχεια να διαπιστωθεί αν θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

diabetesΟ σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 συνδέεται με παράγοντες του τρόπου ζωής όπως η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή και η ανθυγιεινή διατροφή. Ο οργανισμός χάνει σταδιακά την ικανότητα να επεξεργάζεται το σάκχαρο στο αίμα, οδηγώντας σε υψηλά επίπεδα τα οποία μπορεί να βλάψουν τα όργανα του σώματος μας.

Τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν ότι τα άτομα με την υψηλότερη κατανάλωση γαλακτομικών προϊόντων χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά είχαν 1/5 λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας το γιαούρτι αντιπροσώπευε το 85% των γαλακτομικών προϊόντων ζύμωσης και όταν εξετάστηκε χωριστά, συνδέθηκε με 28% μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Επιπλέον, η κατανάλωση γιαουρτιού στη θέση κάποιου σνακ διαπιστώθηκε ότι μειώνει επίσης τον κίνδυνο σακχαρώδη διαβήτη.

Η έρευνα καλύπτει όλα τα είδη γιαουρτιού με χαμηλά λιπαρά μέχρι και 3,9% περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών με προσθήκη ζάχαρης. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα προβιοτικά βακτήρια και μία ειδική μορφή της βιταμίνης Κ στα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση μπορεί να βοηθήσουν στην ανάλυση των αποτελεσμάτων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.