Το ιδανικό εργαλείο του επαγγελματικού προσανατολισμού

 

Πόσες φορές δεν ακούσαμε μια ιστορία για έναν υποψήφιο, που ξέχασε να δηλώσει μια σχολή στο μηχανογραφικό του, ή που πέρασε κατά λάθος σε άλλη σχολή, χαμηλότερης προτίμησης; Και πόσοι από εμάς ήξεραν άραγε τα επαγγελματικά δικαιώματα ενός πανεπιστημιακού τμήματος, όταν πετύχαμε την εισαγωγή μας σε αυτό;

Κάποιες εκατοντάδες φοιτητών δεν κατάφεραν και φέτος να πάρουν μετεγγραφή, απλά επειδή δεν γνώριζαν τις αντιστοιχίες των τμημάτων.

Κάποιες χιλιάδες μαθητών κατέληξαν σε σχολές ασύμβατες με τα ενδιαφέροντά τους επειδή άκουσαν τη γνώμη ενός «γνωστού». Κάποιου που τους συμβούλεψε να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους, σύμφωνα με το ποια σχολή πίστευε ο ίδιος ότι θα είναι καλύτερη για τους μαθητές.

Και πολλοί από εσάς αναζητήσατε πληροφορίες μέσω του διαδικτύου και χαθήκατε μέσα στις ατελείωτες, αμφιβόλου αξιοπιστίας και εγκυρότητας «εκπαιδευτικές» σελίδες.

Όλα τα παραπάνω είναι συνήθη λάθη τα οποία συχνά οδηγούν σε επιλογές που μπορεί να κοστίσουν. Το κόστος αυτό, συνήθως, μετριέται με χαμένα χρόνια ανώφελων σπουδών για τους μαθητές, με χρήματα που ξοδεύτηκαν από τους γονείς και με ψυχολογική κούραση και φθορά για όλους.

Αυτά τα λάθη καλείται να προβλέψει και να αποφύγει ένας μαθητής Λυκείου και η οικογένειά του, τώρα που φτάνει στην κρίσιμη τελική ευθεία των Πανελληνίων.

Αλλαγές στις Πανελλήνιες εξετάσεις και γενικότερα στο εκπαιδευτικό σύστημα, είναι δυστυχώς συχνές και κρίσιμες. Οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις τμημάτων, η εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και οι συντελεστές βαρύτητας μπερδεύουν και οδηγούν σε λάθος αποφάσεις.

Το περίπλοκο και διαρκώς μεταβαλλόμενο σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και κυρίως η έλλειψη έγκυρης πληροφόρησης, για το αντικείμενο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για μία επιστημονική καθοδήγηση στην επιλογή σταδιοδρομίας.

Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη μελλοντική επιτυχία του μαθητή, να τον βοηθήσει ο κατάλληλος άνθρωπος, για να επιλέξει της κατάλληλες σπουδές. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορεί να είναι οι οποιοιδήποτε γνωστοί και φίλοι. Ούτε είναι ο ρόλος των γονέων να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις σπουδές των παιδιών τους. Οι ειδικοί επιστήμονες, οι σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού είναι αυτοί που θα καθοδηγήσουν το μαθητή στη βέλτιστη επιλογή σπουδών, σύμφωνα με τις κλίσεις, τις μαθησιακές δυνατότητες και τα ενδιαφέροντά του.

Η Orientum αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων σταδιοδρομίας στην Ελλάδα. Με την εικοσαετή εμπειρία και την επιστημονικά καταρτισμένη ομάδα της καθοδηγεί χιλιάδες μαθητές, κάθε χρόνο, στην καλύτερη επιλογή σπουδών.

Με το σύγχρονο εργαλείο επαγγελματικού προσανατολισμού e-pame panepistimio, η Orientum φέρνει όλη τη πληροφορία που χρειάζεστε στην οθόνη του τάμπλετ, του κινητού και του υπολογιστή σας.

Πρόκειται για ένα προσωποποιημένο εργαλείο πληροφόρησης για κάθε μαθητή, φοιτητή και γονέα. Ενημερωμένο, διαδραστικό, έγκυρο, φιλικό και απλό στη χρήση θα σας βοηθήσει να βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε! Παρέχει έγκυρη πληροφόρηση, για όλα τα τμήματα των ελληνικών πανεπιστημίων, τα Μεταπτυχιακά, τις Εναλλακτικές Καριέρες και τα τελευταία εκπαιδευτικά νέα.

Στο E-ΠΑΜΕΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ μεταξύ άλλων θα βρείτε:

-Όλους τους οδηγούς σπουδών όλων των Τμημάτων, Στρατιωτικών Σχολών και Σωμάτων Ασφαλείας.

-Διαδραστικά εργαλεία σύγκρισης σχολών, υπολογισμού μορίων και αυξομείωσης βάσεων.

-Όλα τα τελευταία εκπαιδευτικά νέα.

-Εξειδικευμένα videos, εικόνες και infographics.

-Αναλύσεις και έρευνες της επιστημονικής ομάδας της ORIENTUM για την αγορά εργασίας και τα επαγγέλματα του 2030.

Επαγγελματικά δικαιώματα, Εναλλακτικές Καριέρες και Μεταπτυχιακά Προγράμματα

Η Orientum, ως πρωτοπόρος συμβουλευτική εταιρεία, αναβαθμίζει διαρκώς τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Με την πλατφόρμα e-pame panepistimio σας δίνει τη δυνατότητα με λίγα κλικς να βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για ότι αφορά τις Πανελλήνιες εξετάσεις, να βάλετε τις σχολές στη σωστή σειρά και να δημιουργήσετε το δικό σας πρότυπο μηχανογραφικό δελτίο. Και καθώς εμείς στην Orientum, είμαστε δίπλα σας για να λύσουμε κάθε σας απορία σας προσφέρουμε μέσα από την πλατφόρμα και τη δυνατότητα της υπηρεσίας «ΡΩΤΑ ΕΝΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ».

Πρόκειται για μία νέα πρωτοποριακή υπηρεσία από το e-pamepanepistimio, για να μην σας μένει καμία απορία αναπάντητη. Η επιστημονική ομάδα της Orientum σας απαντάει έγκυρα και τεκμηριωμένα σε ό,τι σας προβληματίζει.

Γνωρίστε την Orientum με μία επίσκεψη στο website www.orientum gr για να καταλάβετε πώς γίνεται να έχουν τον κατάλληλο άνθρωπο στις κατάλληλες σπουδές.

Πριν από αυτό γνωρίστε το ιδανικό εργαλείο επαγγελματικού προσανατολισμού e-pamepanepistimio μέσα από μία αποκλειστική προσφορά.

Προσφέρουμε έκπτωση 50%, χρησιμοποιώντας τον κωδικό INFOKIDS