Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Το "Ηλιτόμηνον" σε εικαστική έκθεση στις Βρυξέλλες για τη μητρική και νεογνική υγεία

Το "Ηλιτόμηνον" σε εικαστική έκθεση στις Βρυξέλλες για τη μητρική και νεογνική υγεία

brussels_speakersΈκθεση με αντικείμενα τέχνης περίπου 40 διεθνούς φήμης καλλιτεχνών, που σχετίζονται με τη μητρική και νεογνική υγεία, παρουσιάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τις 7 έως τις 10 Απριλίου.

Η έκθεση “Socks For Life” στις Βρυξέλλες προωθεί καλλιτεχνικές δραστηριότητες για την κοινωνική ευαισθητοποίηση σχετικά με τα πρόωρα νεογνά και την πρόληψη των πρόωρων τοκετών στην Ευρώπη και πέραν αυτής.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Οργάνωσης «Ηλιτόμηνον», Ελένη Βαβουράκη, μίλησε για τα συναισθήματα που βιώνουν και τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γονείς των προώρων, καθώς και την ανάγκη τους αλλά και το αναφαίρετο δικαίωμά τους να έχουν κάθε είδους υποστήριξη, ώστε να ασκήσουν εξαρχής το γονεϊκό τους ρόλο.

kid gives the votes«Τώρα που η Ευρώπη δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, θα πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στα ανθρωπιστικά ιδεώδη του κοινού μας πολιτισμού και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα εκείνων που αποτελούν την ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον, των νεογνών, των παιδιών μας», κατέληξε.

«Η βελτίωση της μητρικής και νεογνικής φροντίδας θα μπορούσε να εμποδίσει σημαντικά την ανάπτυξη χρόνιων νοσημάτων κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία, καθώς πολλές ασθένειες στη μετέπειτα ζωή έχουν τις ρίζες τους στην περίοδο πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη γέννηση», εξήγησε ο καθηγητής Dr. Luc Zimmermann, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Παιδιατρική Έρευνα.

exhibitionΤελικός προορισμός της έκθεσης θα είναι το Μόναχο, όπου θα γίνει δημοπρασία των εκθεμάτων, με τα έσοδα της οποίας το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Φροντίδα των Νεογνών (EFCNI) θα υποστηρίξει προγράμματα για τα πρόωρα βρέφη και τις οικογένειές τους στην Ευρώπη. Από την Ελλάδα συμμετείχε η εικαστικός Νίκη Μαρκέτου με το έργο «Μικρό τοπίο με παιδιά», το οποίο πρόσφερε στην οργάνωση «Ηλιτόμηνον» για την έκθεση.

Το «Ηλιτόμηνον» είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε με σκοπό την φροντίδα των πρόωρων νεογνών, μέσα από κοινωνικές, επιστημονικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συμβάλλουν στην προώθηση και επίλυση των ιατρικών και κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων των οικογενειών με πρόωρα νεογνά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.