Αρχική InfoTV Το infokids.gr επισκέπτεται το Μουσείο Αφής: Εδώ αγγίζετε ελεύθερα

Το infokids.gr επισκέπτεται το Μουσείο Αφής: Εδώ αγγίζετε ελεύθερα

μουσειο αφης

Το infokids επισκέφθηκε ένα εντελώς διαφορετικό μουσείο με έντονο εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Εκεί δεν θα δείτε πουθενά πινακίδα «Μην αγγίζετε» αλλά αντίθετα το άγγιγμα αποτελεί προϋπόθεση για να «δείτε» τα αγάλματα που φιλοξενούνται στον χώρο.

Το Μουσείο Αφής δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης να αισθανθούν το σχήμα και την ανατομία ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος αλλά και στα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν και να εκπαιδευτούν σχετικά με τους ανθρώπους που έχουν ειδικές ανάγκες. Τα εκθέματα του Μουσείου είναι πιστά αντίγραφα των πρωτοτύπων που εκτίθενται σε άλλα Μουσεία της χώρας μας.

Δείτε το βίντεο

Μουσείο Αφής

Διεύθυνση

Δοϊράνης 198 Καλλιθέα, 176 73

Τηλ.: (+30210) 941 5222

e-mail: fte@otenet.gr

Eίσοδος επισκεπτών μέσω του Φάρου Τυφλών Ελλάδος: Αθηνάς 17, Καλλιθέα, 176 73

Ώρες Λειτουργίας

· Δευτέρα - Παρασκευή: 8:00 - 16:00.

· Σάββατο και Κυριακή: Μετά από συνεννόηση.

Είσοδος · 2 €  · ΑΜΕΑ και οι συνοδοί τους δωρεάν

Κινητικά προβλήματα

Η πρόσβαση στο Μουσείο για άτομα με κινητικά προβλήματα γίνεται από ειδική ράμπα στην είσοδο του κτηρίου. Η πρόσβαση στους ορόφους γίνεται με ανελκυστήρα Κλίμακας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.