Αρχική Διαγωνισμοί Το Infokids.gr γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και σας χαρίζει 20 αγαπημένα παιδικά βιβλία

Το Infokids.gr γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και σας χαρίζει 20 αγαπημένα παιδικά βιβλία

Η 23η  Απριλίου έχει καθιερωθεί από την Unesco  ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, αφιερωμένη σε δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που "έφυγαν" την ίδια ημέρα από τη ζωή (23 Απριλίου 1696),  τους Μιγκέλ ντε Θερβάντες και Ουίλιαμ Σέξπηρ.

«Το βιβλίο είναι μια σίγουρη αξία κι ένα ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους κρίσης... »

Η αγάπη μας για τα βιβλία είναι γνωστή καθώς δεν υπάρχει πιο πολύτιμο και διαχρονικό δώρο για να προσφέρει κανείς σε κάποιον από ένα βιβλίο που διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες και βελτιώνει την προσωπικότητα. Με αφορμή αυτή τη ξεχωριστή αυτή ημέρα, εμείς εδώ στο Infokids.gr θέλοντας να προάγουμε τη φιλαναγνωσία στους λιλιπούτειους αναγνώστες διοργανώνουμε ένα διαγωνισμό με έπαθλα 20 αγαπημένα παιδικά βιβλία από τους σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους της χώρας.

Τα δώρα του διαγωνισμού είναι τα εξής:

Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική εκστρατεία 

Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική εκστρατεία από τις εκδόσεις Μίνωας

Ο Ιάσονας ξεκίνησε το ταξίδι του με την Αργώ με σκοπό να φέρει το Χρυσόμαλλο Δέρας πίσω στην Ιωλκό. Στην Αργοναυτική Εκστρατεία ήρθε αντιμέτωπος με τις Συμπληγάδες Πέτρες και κινδύνους πολλούς. Με τη βοήθεια όμως των θεών και πενήντα Αργοναυτών κατάφερε να τους ξεπεράσει. Ας τον γνωρίσουμε!

Ο ψεύτης παππούς

Ο ψεύτης παππούς από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

«Να δούμε τι δικαιολογία θα βρει πάλι συλλογίστηκε ο Αντώνης. Πως ήταν μεγάλος ψεύτης ο παππούς, το ήξερε. Σαν τον βαρόνο Μινχάουζεν. Ο Μινχάουζεν είχε γίνει διάσημος σ’ όλο τον κόσμο για τις ψευτιές του. Ο παππούς όμως ούτε βαρόνος ήταν, ούτε θα γινόταν γνωστός στα πέρατα της γης για τα ψέματά του. Το περίεργο βέβαια ήταν πως οι ιστορίες που σκαρφιζόταν έβγαιναν πολλές φορές αληθινές».

Ο δεκάχρονος Αντώνης και ο παππούς του ο Μάριος περνούν όλα σχεδόν τα απογεύματα μαζί. Ο παππούς, συνταξιούχος ηθοποιός, του διηγείται πολλές και απίθανες ιστορίες από όλα όσα έχει ζήσει. Ο Αντώνης όμως δεν τον πιστεύει, γιατί τις περισσότερες φορές οι ιστορίες που του αφηγείται ο «ψεύτης παππούς» τού φαίνονται υπερβολικές και απίστευτες. Για τη γιαγιά όμως ο παππούς δε λέει κουβέντα. Ένα οικογενειακό μυστικό θα έρθει σιγά σιγά στο φως κι έτσι ο Αντώνης θα ωριμάσει και θα καταλάβει τελικά την αλήθεια του «ψεύτη παππού»

Μαγικό Χειριστήριο

Μαγικό Χειριστήριο από τις εκδόσεις Κέδρος

Κι αν με ένα χειριστήριο μπορούσες να κατευθύνεις εσύ τους ανθρώπους; Η ΕΛΙ ΚΟΙΤΑΞΕ ΓΥΡΩ ΤΗΣ. Ο ΦΡΕΝΤ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΒΑΖΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ.«Τι κάνεις εκεί;» είπε η Έλι.Το παράθυρο ήταν περίπου ένα μέτρο πάνω από το πάτωμα.«Εσύ έπαιζες με το Χειριστήριο», είπε ο Φρεντ.«Κι εγώ ξαφνικά πήδηξα εδώ πάνω».Η Έλι τον κοίταξε καλά καλά. Μετά πρόσεξε κάτι:το μπλε φως του Χειριστηρίου στα χέρια της και το μπλε φως στο βραχιόλι γύρω από τον καρπό του αδελφού της πάλλονταν. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ… Ο ΦΡΕΝΤ ΚΑΙ Η ΕΛΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΔΥΜΑ. Τα δυο παιδιά δεν είναι ίδια (αφού είναι αγόρι και κορίτσι), όμως τους αρέσουν τα ίδια πράγματα. Και ειδικά τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Στα οποία είναι και οι δύο πολύ καλοί. Δεν είναι τόσο καλοί, ωστόσο, σε πολλά άλλα – όπως, για παράδειγμα, στο να αντιμετωπίζουν τους νταήδες του σχολείου. Μετά γνωρίζουν τον Άνθρωπο-Μυστήριο, που τους στέλνει ένα χειριστήριο για ηλεκτρονικά παιχνίδια το οποίο δε μοιάζει με κανένα από τα χειριστήρια που έχουν δει μέχρι τότε. Και το οποίο δε λειτουργεί με κανένα από τα ηλεκτρονικά τους παιχνίδια. Όταν τα δίδυμα ανακαλύπτουν τι κάνει το Χειριστήριο, τους φαίνεται πως είναι η λύση σε όλα τους τα προβλήματα. Και το κλειδί για να πραγματοποιήσουν τα πιο τρελά τους όνειρα. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται στην αρχή... Πριν αρχίσουν τα μπερδέματα.

Δεν

Δεν από τις εκδόσεις Πατάκη

Όλα τα παιδιά είναι ευτυχισμένα!
Όλα τα παιδιά έχουν σπίτι.
Όλα τα παιδιά έχουν φαγητό.
Όλα τα παιδιά έχουν...
Όλα;
Εγώ ΔΕΝ...

Κι είναι τόσο πολλά τα ΔΕΝ, που παγώνουν την ψυχή. Και μόνο το χαμόγελο του φίλου μπορεί να φέρει τη ζεστασιά. Κι οι λέξεις, όταν είναι απ' της αγάπης του τα λόγια, μπορούν να σχηματίσουν την πιο γερή ουρά χαρταετού. Του χαρταετού που πετά πάντα ψηλά, γιατί είναι ο χαρταετός της φιλίας. Εκεί που δεν υπάρχουν ΔΕΝ.

Ποιος έκλεψε τον ήλιο;

Ποιος έκλεψε τον ήλιο; από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Κάπου πολύ  μακριά από εδώ και λίγο πιο πέρα από εκεί,
σε ένα μικρό χωριό,είχαν όλοι αποκοιμηθεί.
"Ξυπνήστε!" λάλησε ο κόκορας,όπως κάθε πρωί.
Μα ο ήλιος είχε εξαφανιστεί! Όλοι τότε είχαν μπερδευτεί!
Ποιος έκλεψε τον ήλιο...  και γιατί;

Η άτακτη μαμά
Η άτακτη μαμά από τις εκδόσεις Ψυχογιός
Γίνεται ποτέ να είναι άτακτη μια μαμά; Γίνεται! Και μάλιστα πολύ άτακτη, μια μαμά που κάνει ένα σωρό τρέλες! Αν δεν το πιστεύετε, όταν διαβάσετε αυτό το βιβλίο θα δείτε και μόνοι σας πως μια τέτοια μαμά υπάρχει στ’ αλήθεια!

Τι κρατάει η μαμά;

Τι κρατάει η μαμά; από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Η μαμά κάθεται στον καναπέ και κρατάει το κεφάλι της. Γιατί η μαμά κρατάει το κεφάλι της και γιατί δεν το κρατάει και ο μπαμπάς; «Μαμά, γιατί κρατάς το κεφάλι σου;» «Το κρατάω γιατί είναι ένα στενοχωρημένο κεφάλι!» Γιατί η μαμά είναι στενοχωρημένη και πώς άραγε μπορεί να πάψει να είναι; Ένα βιβλίο που αγγίζει το σύγχρονο πρόβλημα της ανεργίας μέσα από την παιδική ματιά του ήρωα της ιστορίας.

Πιάσε το τιμόνι, Γίγαντα

Πιάσε το τιμόνι, Γίγαντα από τις εκδόσεις Ψυχογιός

O δεκαπεντάχρονος Αργύρης, που ζει στη Νίσυρο, θα αναγκαστεί να σταματήσει το σχολείο για να στηρίξει τη μάνα και τη γιαγιά του, όταν ο πατέρας του τους εγκαταλείπει αφήνοντας πίσω του μόνο χρέη. Όμως ο Αργύρης, ο Γίγαντας, όπως τον αποκαλεί ο καπετάν Γόης, δεν το βάζει κάτω, και με τη βοήθεια του φίλου και φύλακα άγγελού του, του Γόη, θα μπει στο καΐκι για να δουλέψει και να βοηθήσει την οικογένειά του.  Θα καταφέρει τελικά να βρει τον δρόμο του και να σώσει το υποθηκευμένο σπίτι τους; Θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τους τρεις ξένους, να βρει τη Δρακοσπηλιά και να ανακαλύψει τον θησαυρό;  Μια ιστορία για έναν έφηβο, τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν, τις δυσκολίες της σημερινής κοινωνίας, αλλά και τα οικογενειακά μυστικά που θα τον οδηγήσουν σε μια συναρπαστική περιπέτεια.

Ταξίδεψε μαζί μου

Ταξίδεψε μαζί μου από τις εκδόσεις Λιβάνη

Στην άκρη της πόλης, αποµονωµένο και σιωπηλό, στέκεται το χάρτινο σπίτι. Σ’ αυτό το σπίτι δεν κατοικούν άνθρωποι, παρά µόνο χαρτιά. Ο καλύτερος φίλος τους είναι ο άνεµος. Μια µέρα, ένα µικρό χαρτί βρέθηκε καθισµένο στο περβάζι του ανοιχτού παραθύρου. Ο άνεµος, που είχε κοιµηθεί δυο ολόκληρες µέρες και ξύπνησε φρέσκος φρέσκος, µόλις το είδε το ρώτησε:
«Τι κάνεις εδώ, µικρό χαρτί;»
«Βλέπω τον κόσµο».
«Ποιον κόσµο;»
«Αυτόν που είναι έξω από το παράθυρο».
«Μα αυτό δεν είναι κόσµος!»
«Δεν είναι; Και πού είναι ο κόσµος;»
«Μπορώ να σε ταξιδέψω και να τον δεις, αν µου το ζητήσεις!»
«Στο ζητάω. Θέλω να γνωρίσω τον κόσµο!»

Φιλοσοφικά Παραμύθια

Φιλοσοφικά Παραμύθια από τις εκδόσεις Λιβάνη

Τρεις ιστορίες για τη διαφορετικότητα, την αποδοχή και τη δημοκρατία. Το σχολικό λεωφορείο αποτελεί έναν µικρό κοινωνικό πυρήνα που γεφυρώνει το σπίτι µε το σχολείο και ενσωµατώνει µια µικρή κοινωνική ζωή µε ερεθίσµατα, συζητήσεις, όνειρα... Σε αυτό επιβαίνουν ο Φίλιππος µε τη Μυρσίνη, συµµαθητές στο ?ηµοτικό και καλοί φίλοι.

 • Πώς βιώνει τη διαφορετικότητά του ένας αριστερόχειρας µάγειρας και πώς ένας γίγαντας σε µία χώρα νάνων;
 • Θα διώξουν οι φοβισµένοι κάτοικοι το τέρας Λεβιάθαν που τους εξουσιάζει;
 • Ποιος είναι τελικά ο κύριος Νικηφόρος και ποιος ο πλούτος που αναζητεί ο Φίλιππος; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήµατα θα απασχολήσουν τους δύο φίλους στη διαδροµή.

To δώρο του διαγωνισμού

Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό για να κερδίσετε ένα από τα 20 αγαπημένα παιδικά βιβλία που σας προσφέρουμε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Ειδικότερα, 3 παιδάκια κερδίζουν το βιβλίο Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική εκστρατεία από τις εκδόσεις Μίνωας,  3 παιδάκια το βιβλίο Ο ψεύτης παππούς από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, 3 παιδάκια το βιβλίο Μαγικό Χειριστήριο από τις εκδόσεις Κέδρος, 3 παιδάκια το βιβλίο Δεν από τις εκδόσεις Πατάκη, 3 παιδάκια το βιβλίο Ποιος έκλεψε τον ήλιο; από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, 1 παιδάκι το βιβλίο Η άτακτη μαμά από τις εκδόσεις Ψυχογιός, 1 παιδάκι το βιβλίο Τι κρατάει η μαμά; από τις εκδόσεις Ψυχογιός, 1 παιδάκι το βιβλίο Πιάσε το τιμόνι, Γίγαντα από τις εκδόσεις Ψυχογιός, 1 παιδάκι το βιβλίο Ταξίδεψε μαζί μου από τις εκδόσεις Λιβάνη και 1 παιδάκι το βιβλίο Φιλοσοφικά Παραμύθια από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Πώς θα συμμετάσχετε στο διαγωνισμό

Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και εύκολη.
Συμπληρώνετε τα απαραίτητα πεδία (Όνομα, Επώνυμο, τηλέφωνο και email).
Με αυτό και μόνο παίρνετε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 15.00 μ.μ.

Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού

 • Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό για να κερδίσετε ένα από τα 20 αγαπημένα παιδικά βιβλία που σας προσφέρουμε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Ειδκότερα, 3 παιδάκια κερδίζουν το βιβλίο Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική εκστρατεία από τις εκδόσεις Μίνωας,  3 παιδάκια το βιβλίο Ο ψεύτης παππούς από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, 3 παιδάκια το βιβλίο Μαγικό Χειριστήριο από τις εκδόσεις Κέδρος, 3 παιδάκια το βιβλίο Δεν από τις εκδόσεις Πατάκη, 3 παιδάκια το βιβλίο Ποιος έκλεψε τον ήλιο; από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, 1 παιδάκι το βιβλίο Η άτακτη μαμά από τις εκδόσεις Ψυχογιός, 1 παιδάκι το βιβλίο Τι κρατάει η μαμά; από τις εκδόσεις Ψυχογιός, 1 παιδάκι το βιβλίο Πιάσε το τιμόνι, Γίγαντα από τις εκδόσεις Ψυχογιός, 1 παιδάκι το βιβλίο Ταξίδεψε μαζί μου από τις εκδόσεις Λιβάνη και 1 παιδάκι το βιβλίο Φιλοσοφικά Παραμύθια από τις εκδόσεις Λιβάνη.
 • Ο Διαγωνισμός αναδεικνύει νικητές μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης. Συγκεκριμένα, την 28η Απριλίου θα διεξαχθεί από τo infokids.gr ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των συμμετοχών της περιόδου του διαγωνισμού μέσω της ειδικής εφαρμογής Random Number Generator (www.random.org), η οποία εξασφαλίζει το τυχαίο της επιλογής και την αδυναμία παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα.
 • Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στο InfoKids.gr καθώς και οι σύζυγοι και συγγενείς τους Α’ βαθμού, αποστέλλοντας τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας συμμετοχής.
 • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail).
 • Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό. Περισσότερες υποβολές συμμετοχής με το ίδιο όνομα ή/και το ίδιο e-mail δε θα ληφθούν υπόψη.
 • Για την παραλαβή των δώρων, οι νικητές θα ενημερωθούν από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη και με αποστολή e-mail. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του InfoKids.gr.
 • Η παραλαβή του δώρου θα γίνεται με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας.
 • Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το InfoKids.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.

Οι Διαγωνισμοί μας δημοσιεύονται και στα diagonismos.gr", nethall.gr, http://kerdise-to.gr/, www.jaba.gr, www.saveandwin.gr

O Διαγωνισμός συγκέντρωσε 1.958 συμμετοχές. Κατόπιν ηλεκτρονικής κλήρωσης μεταξύ των συμμετοχών της περιόδου του διαγωνισμού μέσω της ειδικής εφαρμογής Random Number Generator (www.random.org), η οποία εξασφαλίζει το τυχαίο της επιλογής και την αδυναμία παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα. Τυχεροί νικητές είναι οι:

για το βιβλίο Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική εκστρατεία

1.Δημήτριος Μοίρος

2.Καλλιόπη Κογκετσίδου

3.Σεβαστιάνα Κάτρη 

για το βιβλίο Ο ψεύτης παππούς από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

4.Μαρία Δεμίρη

5.Αγγελική Κοσμετάτου

6.Αναστασία Μποζοπούλου

για το βιβλίο Μαγικό Χειριστήριο

7.Ελίνα Σταματάκη

8.Μαριάνθη Σιλαϊδή

9.Μιχαήλ Κόκκινος

για το βιβλίο Δεν

10.Κατερίνα Καραμίχου

11.Ελευθερία Φούσκα

12.Βούλα Τσιμπερδώνη

για το βιβλίο Ποιος έκλεψε τον ήλιο;

13.Ξενοφών Πουλακος 

14.Δέσποινα Δρακάκη

15.Νατάσα Στρατηγού

για το βιβλίο Η άτακτη μαμά

16. Δέσποινα Μπεκρή

για το βιβλίο Τι κρατάει η μαμά;

17. Ανδριανή Δάρα

για το βιβλίο Πιάσε το τιμόνι, Γίγαντα

18. Μιχάλης Κατσουλάκος

για το βιβλίο Ταξίδεψε μαζί μου

19.Μαρκάτου Μαρία

για το βιβλίο Φιλοσοφικά Παραμύθια

20. Αναστασία Κιτσοπούλου

Αν δεν είστε ήδη φίλοι κάντε κλικ στο κουμπί Like που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και λάβετε μέρος στην κλήρωση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter