Αρχική InfoMommy Υγεία Το ιχθυέλαιο βοηθά στη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου

Το ιχθυέλαιο βοηθά στη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου

benefits-of-fish-oilΣύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Neurology οι άνθρωποι με υψηλότερα επίπεδα Ω3 λιπαρών οξέων που βρίσκονται στο ιχθυέλαιο τείνουν να έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο.

Το μέγεθος του εγκεφάλου έχει ιδιαίτερη σημασία επειδή ένας συρρικνωμένος εγκέφαλος μπορεί να αποτελεί ένδειξη της νόσου Αλτσχάιμερ.

Οι θετικές επιδράσεις του ιχθυελαίου παρατηρήθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου, μία περιοχή που παίζει ρόλο στη δημιουργία των αναμνήσεων. Επομένως, πιθανή συρρίκνωση του συγκεκριμένου τμήματος θα μπορούσε να προκαλέσει άνοια.

xsalmone.jpg.pagespeed.ic.O5INYYSkxyΗλικιωμένες γυναίκες με υψηλότερα επίπεδα ιχθυελαίου είχαν σχεδόν 3% μεγαλύτερο ιππόκαμπο σε σύγκριση με τις γυναίκες με χαμηλότερα επίπεδα. Άλλες μελέτες αναφέρουν ότι στους ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ, ο ιππόκαμπος είναι 40% μικρότερος απ’ ότι είναι σε υγιή άτομα της ίδιας ηλικίας.

“Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν -δεν αποδεικνύουν- ότι τα Ω3 λιπαρά οξέα που περιέχονται στο ιχθυέλαιο θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου”, εξηγεί ένας από τους συγγραφείς της μελέτης William Harris.

Επιπλέον, μία από τις μεγαλύτερες έρευνες από το Χάρβαρντ για την κατανάλωση ψαριών στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι τα άτομα με την μεγαλύτερη πρόσληψη Ω3 λιπαρών οξέων είχαν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, του υπ’ αριθμόν ένα «δολοφόνου» των Αμερικανών για τα τελευταία 100 χρόνια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.