Το Johnson’s Bedtime αποκαλύπτει τα 3 βήματα που βελτιώνουν τον ύπνο του μωρού!

Στόχος της νέας καμπάνιας «Tonight We Sleep» της Johnson’s, η οποία στηρίζεται σε αποτελέσματα ερευνών, είναι να αποκαλύψει τα μυστικά του καλού βραδινού ύπνου τόσο για το μωρό όσο και για τη μητέρα!

Το Johnson’s παρουσιάζει τη μέθοδο ύπνου 3ων βημάτων του Johnson’s Bedtime, η οποία είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι βοηθάει τα μωρά να κοιμούνται καλύτερα και πιο γρήγορα σε μία μόλις εβδομάδα. Οι μητέρες ακολουθώντας τα 3 βήματα της μεθόδου, που περιλαμβάνει ζεστό μπανάκι, απαλό μασάζ και χρόνο χαλάρωσης και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα της σειράς Johnson’s Bedtime, βοηθούν το μωρό τους να χαλαρώσει και να αποκοιμηθεί πιο εύκολα.

https://youtu.be/VevUjB6zZkQ

Τα προϊόντα της σειράς, Johnson’s Bedtime baby bath, Johnson’s Bedtime baby shampoo, Johnson’s Bedtime baby lotion και Johnson’s Bedtime baby oil είναι εμπλουτισμένα με τo μοναδικό μίγμα αρωμάτων Natural Calm™, το οποίο προετοιμάζει το μωρό να κοιμηθεί καλύτερα και ανταποκρίνεται στην αφοσίωση για προστασία, που συνδυάζει την Ασφάλεια, την Απαλότητα και την Αποτελεσματικότητα.

H μέθοδος έχει προκύψει από έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 400 μητέρες και τα μωρά τους. Μόλις μετά από 1 εβδομάδα εφαρμογής της μεθόδου, τα μωρά θα ξυπνούν 49% λιγότερο συχνά και θα κοιμούνται 37% γρηγορότερα. Οι μητέρες κοιμούνται επίσης καλύτερα και περισσότερο, ενώ παράλληλα έχουν λιγότερη ένταση, είναι λιγότερο κουρασμένες και έχουν περισσότερη ενέργεια για να φροντίσουν τα μωρά τους.

johnsons-bedtime_13

Η σημασία της ρουτίνας στην ανάπτυξη μοτίβων ύπνου

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση της νέας καμπάνιας «Tonight We Sleep» συμμετείχαν ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι ανέλυσαν τη σημασία του ύπνου και την υιοθέτηση μιας καθημερινής ρουτίνας ύπνου από τις μαμάδες, καθώς και τη σημασία των ήχων και της μουσικής στη διαδικασία του ύπνου.

«Ο ύπνος είναι η κύρια δραστηριότητα του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια της πρώτης ανάπτυξης των παιδιών. Τα οφέλη του ύπνου στα παιδιά είναι πολλά και σημαντικά. Ο ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στην ωρίμανση του εγκεφάλου του μωρού, αλλά και στη μάθηση και στη μνήμη», ανέφερε η παιδίατρος κα. Ευαγγελία Γκούσια και τόνισε ότι, όσο πιο έγκαιρα υιοθετείται μία διαδικασία ρουτίνας ύπνου στα παιδιά, τόσο καλύτερα αποτελέσματα -σχετικά με τον ύπνο- παρατηρούμε και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

«Η σταθερά επαναλαμβανόμενη διαδικασία πριν από τον βραδινό ύπνο του μωρού είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο και ωφέλιμο εργαλείο, που συμβάλλει στην ανάπτυξή του και στη δημιουργία συνεκτικού δεσμού με τον γονέα. Έρευνες συγκλείνουν στο ότι όταν η ρουτίνα πριν τον ύπνο περιλαμβάνει ζεστό μπάνιο, χαλαρωτικό μασάζ μαζί με αγκαλιές και νανούρισμα, τα μωρά κοιμούνται ευκολότερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα χάδια και οι αγκαλιές που ακολουθούν σε συνδυασμό με το σταθερό εξωτερικό περιβάλλον, βοηθούν το παιδί να καταλάβει ότι έφτασε η ώρα του ύπνου», τόνισε η ψυχολόγος – οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια κα. Αντωνία Παπαδογιωργάκη.

johnsons-bedtime_05

Πρόσφατα, σε συνέχεια των αποτελεσμάτων παγκόσμιας έρευνας που διεξήγαγε το Johnson’s σχετικά με την επίδραση του ήχου και της μουσικής στη ρουτίνα του ύπνου ενός μωρού, διαπιστώθηκε ότι οι ήχοι ηρεμούν το μωρό και το ενθαρρύνουν να κοιμηθεί. Το 80% των βρεφών που εκτίθεντο σε ήχο κοιμόντουσαν καλύτερα σε σύγκριση με το 25% εκείνων που δεν εκτίθεντο. Στοιχεία επίσης δείχνουν, ότι η μουσική μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική ανάπτυξη του μωρού.

Όπως πρόσθεσε ο μουσικός θεραπευτής Σπύρος Παναγιωτόπουλος, η σημασία της μουσικής και των ήχων είναι πολύ σημαντική στη διαδικασία του ύπνου. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η μουσική είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τα μωρά, καθώς μειώνει τον καρδιακό ρυθμό τους και τα χαλαρώνει. Επιπλέον, ο ρόλος της μουσικής είναι μεσολαβητικός καθώς αποτελεί το μέσο επικοινωνίας του μωρού με το γονιό, τους πρώτους μήνες της ζωής του».

Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Tonight We Sleep», το Johnson’s αξιοποίησε την επιστήμη του ήχου και δημιούργησε νανουρίσματα για το τελευταίο βήμα της μεθόδου ύπνου 3ων βημάτων.

Γιατί το μωρό σας αξίζει να κοιμάται καλύτερα, όπως και εσείς!