Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Το καλό πρωινό σύμμαχος της γυναικείας γονιμότητας

Το καλό πρωινό σύμμαχος της γυναικείας γονιμότητας

girl-with-bowlΛιγότερα προβλήματα γονιμότητας αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που τρώνε καλό πρωινό σύμφωνα με τα ευρήματα νεας επιστημονικής έρευνας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τελ Αβίβ ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στον κύκλο τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν παιδί όταν το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας το καταναλώνουν το πρωί.

woman-eating-breakfast-deΣύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, η σχέση του οργανισμού με τη διατροφή δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσες θερμίδες παίρνει κανείς, αλλά κυρίως με το γεγονός ότι επηρεάζει το σωματικό βάρος, την αντίσταση στην ινσουλίνη και τα επίπεδα των ορμονών.

Ως αποτέλεσμα, ενδέχεται να αυξηθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, όταν βρίσκονται στην ηλικία που μπορούν να αποκτήσουν παιδί.Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών συχνά προκαλεί αντίσταση στην ινσουλίνη, με αποτέλεσμα να αυξάνονται στον οργανισμό οι ανδρικές ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη, άρα και η δυσκολία που έχει η γυναίκα να συλλάβει.

Στη νέα μελέτη συμμετείχαν 60 γυναίκες ηλικίας από 25 έως 39 ετών, οι οποίες έπασχαν από το σύνδρομο και ακολούθησαν συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής για δώδεκα εβδομάδες. Κατά το διάστημα αυτό, έπρεπε να παίρνουν 1.800 θερμίδες καθημερινά, με τη διαφορά ότι οι μισές θα λάμβαναν το βασικό γεύμα τους το πρωί και οι υπόλοιπες το βράδυ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, εκείνες που λάμβαναν περίπου 980 θερμίδες το πρωί παρουσίασαν υψηλότερα επίπεδα ωορρηξίας από ό,τι οι υπόλοιπες, καθώς τα επίπεδα της γλυκόζης και η αντίσταση στην ινσουλίνη μειώθηκαν κατά 8%.Παράλληλα, μειώθηκαν και τα επίπεδα της τεστοστερόνης κατά 50%, ενώ στις γυναίκες που έτρωγαν το μεγαλύτερο γεύμα τους το βράδυ δεν σημειώθηκε καμία βελτίωση.

Η μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Clinical Science


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.