Το καλοκαίρι «μεγαλώνει» τα παιδιά στο Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα

47CC52EEB8D235D774731D3C2B7CD92ATo καλοκαίρι τα μεγαλώνει τα παιδιά… έλεγαν οι παππούδες μας και στο Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου δημιουργήθηκε ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά από 6 έως 11 ετών με στόχο να ανακαλύψουμε τι σημαίνει αυτό το «μεγαλώνει». Με βάση τις σταθερές αξίες του Εργαστηρίου, όπως διαμορφώνονται από το Εκπαιδευτικό Δράμα και Θέατρο, θα ξεκινήσει αυτή η μικρή περιπέτεια και θα απλωθεί σε μονοπάτια που το καλοκαίρι και η αναζήτησή του επιτρέπει και προκαλεί.

Ένα παιδί που απολαμβάνει να είναι μικρό και δε θέλει να μεγαλώσει. Τι μπορεί να συμβεί αν το ευχηθεί φυσώντας τα κεράκια του; Και αν βρεθεί ξαφνικά εκεί που τα παιδιά δεν μεγαλώνουν; Πώς ζουν σε μια τέτοια χώρα; Τι κρύβει το δάσος; Ποιο μπορεί να είναι αυτό το αγόρι;

Τα παιδιά χέρι-χέρι με τον Πήτερ Παν θα αναρωτηθούν και θα διερευνήσουν πώς είναι να μεγαλώνεις, ή αλλιώς… πώς θα ήταν αν δεν μεγάλωνες ποτέ:

– ακούγοντας παραμύθια από την Ξένια Καλογεροπούλου
– βουτώντας στα άπατα μιας ιστορίας
– παίζοντας ρόλους και παιχνίδια θεάτρου
– δοκιμάζοντας το σώμα τους μέσα σε ασκήσεις κίνησης και ρυθμού

_MG_1826A_1

– κόβοντας δρόμο μέσα από ήχους της φύσης και μουσικές
– ξαπλώνοντας κάτω από τα δέντρα και παίζοντας τριγύρω τους παραδοσιακά παιχνίδια
– ζωγραφίζοντας και κατασκευάζοντας «τα απαραίτητα» της εξερεύνησης
– κάνοντας πικ-νικ στο δάσος του Λυκαβηττού
– φυτεύοντας στον μικρό κήπο

Χρήσιμες πληροφορίες

– Το καλοκαιρινό εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά που τέλειωσαν φέτος το νηπιαγωγείο έως παιδιά που τελείωσαν την Ε’ Δημοτικού.
– Το δεκατιανό είναι μέλημα των γονιών. Το εργαστήρι δεν παρέχει φαγητό.

Ημερομηνίες και ώρες: Δευτέρα 23/6, Τρίτη 24/6, Τετάρτη 25/6, Δευτέρα 30/6, Τρίτη 1/7, Τετάρτη 2/7, Πέμπτη 3/7, 10.00-13.00

Τιμή : 100 ευρώ, 85 ευρώ (για αδέλφια). Στην τιμή περιλαμβάνεται ΦΠΑ 23%. Περιορισμένος αριθμός θέσεων, απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση

Υπεύθυνες εργαστηρίου:
Αφροδίτη Σορώτου, εκπαιδευτικός θεάτρου προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μεταπτυχιακό στο θέατρο & εκπαίδευση Παιδαγωγικού τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών και φοίτηση τριετούς διάρκειας στα σεμινάρια θεατρικής αγωγής του Εργαστηρίου του θεάτρου Πόρτα.

Φλώρα Σπύρου, εκπαιδευτικός θεάτρου προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ηθοποιός, ειδικευμένη στη Θεατρική Αγωγή μετά από διετή φοίτηση στα σεμινάρια θεατρικής αγωγής του Εργαστηρίου του θεάτρου Πόρτα.
Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα – Ξένια Καλογεροπούλου
Μελίνας Μερκούρη 54, 11521, Κολωνάκι (πίσω από το Ναυτικό Νοσοκομείο)
Σταθμός Μετρό: Μέγαρο Μουσικής
210 32.49.829