Αρχική InfoMommy Συμβουλές Το καλοκαιρινό πότισμα δεν θέλει κόπο, μόνο τρόπο

Το καλοκαιρινό πότισμα δεν θέλει κόπο, μόνο τρόπο

watering-plantsΠοιος δεν θέλει να έχει ένα μπαλκόνι ανθισμένο ή ένα κήπο που η ευωδία των λουλουδιών θα του φτιάχνει την μέρα και θα προσφέρει μοναδική φυσική θέα; Τώρα το καλοκαίρι όμως οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν απαιτούν να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή και ενυδάτωση στους "πράσινους" φίλους μας είτε είναι φυτεμένοι στη γλάστρα είτε στο χώμα. Ας δούμε τα κυριότερα μυστικά για το σωστό πότισμα τους καλοκαιρινούς μήνες:

Συχνότητα ποτίσματος

Κάθε φυτό έχει τις δικές του ανάγκες. Δεν υπάρχει λοιπόν κάποιος βασικός κανόνας – ''ποτίζουμε συχνά ή πιο αραιά''.

Το πότισμα έχει ώρα;

Ιδανική ώρα ποτίσματος θεωρείται η πρωινή - κάπου μεταξύ 6-9.30 π.μ. όταν ο ήλιος δεν έχει ακόμη 'δυναμώσει' κι έτσι το νερό δεν εξατμίζεται γρήγορα.

Πώς ποτίζουμε

Δεν ποτίζουμε πάνω στα φύλλα καθώς το νερό  θα εξατμιστεί σύντομα. Ποτίζουμε γύρω από τις ρίζες. Προτού ποτίσουμε ελέγχουμε ότι η απαραίτητη λακκούβα γύρω από αυτές είναι σχηματισμένη σωστά έτσι ώστε το νερό να μην χάνεται προς άλλες κατευθύνσεις αλλά να συγκεντρώνεται στο χώρο που μας ενδιαφέρει.

002To φυτό της γλάστρας 

Προτού ποτίσουμε ένα φυτό που βρίσκεται σε γλάστρα ελέγχουμε εάν αυτή διαθέτει στον πάτο της τις απαραίτητες τρύπες αποστράγγισης ώστε το νερό να μην εγκλωβίζεται σαπίζοντας προοδευτικά τις ρίζες του φυτού μας. Επίσης, πρέπει ν΄αποφεύγουμε να 'πνίγουμε' το φυτό στο νερό – η υπερβολική υγρασία είναι από τους χειρότερους εχθρούς του. Ένα απλός τρόπος για να καταλάβουμε εάν το φυτό "διψάει", είναι να ελέγξουμε με το χέρι μας κατά πόσο το χώμα γύρω από τις ρίζες του και σε βάθος λίγων εκατοστών είναι υγρό. Εάν είναι δεν το ποτίζουμε. Επίσης ιδανικό είναι το ποτιστήρι καθώς με αυτό ρίχνουμε ελεγχόμενη ποσότητα νερού και χωρίς πίεση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.